Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sampaoli: “Argentína megérdemli, hogy ott legyen Oroszországban”

Holnap hajnalban zárulnak Dél-Amerika számára a selejtezők a 2018-as oroszországi világbajnokságra, és még több válogatott is izgulhat azon, hogy vajon ott lesz-e. Ide tartozik Argentína is, akik jelenleg még pótseljtezős helyen sem állnak a tabellán. Az argentinok szövetségi kapitánya, Jorge Sampaoli szerint azonban mindenképpen megérdemelnék a kijutást. 

15076234457347

Forrás: Marca

Jorge Sampaoli a nyáron érkezett a Sevillától az argentin nemzeti csapat élére, azonban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt az argentin tréner minden bizonnyal elképzelte. Szövetségi kapitányi státusza alatt eddig három vb-selejtezőn irányította a válogatottat, de egyik mérkőzést sem tudta megnyerni velük, mindössze döntetlenek jöttek össze, így pedig összesen 3 pont, amivel veszélybe került Argentína kijutása a 2018-as világbajnokságra. Sampaoli azonban úgy gondolja, hogy a rossz eredményektől függetlenül ott kell lenniük Oroszországban.

“Úgy vélem, hogy Argentína megmutatta azt a személyiségét, amellyel demonstrálta azt, hogy jobb, mint a többiek.” – mondta Sampaoli hétfőn Ecuadorban. “Remélem, hogy kvalifikáljuk magunkat, mivel ha a számok mögé nézünk láthtajuk, hogy Argentina megérdemli, hogy kijusson a világbajnokságra.”

Argentína jelenleg a 6. helyen áll a dél-amerikai selejtezők tabelláján, ahonnan nem jut ki a vb-re. Az 5. hely a pótselejtezőt jelenti, azaz ha ezt sikerül elérniük, akkor egy újabb mérkőzésen kell megküzdeniük a kijutásért az óceániai csoport győztesével, vagyis Új-Zéland válogatottjával. Holnap hajnalban derül ki Messiék sorsa, amikor is Ecuador ellen kell pályára lépniük az utólsó vb-selejtezőjükön.