Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: Dybala lesz a legnagyobb

Bár az argentin válogatottban még epizódszereplőnek is csak nehezen nevezhető, a Juventus együttesében, illetve magában az olasz bajnokságban is a legértékesebb játékosnak számít Paulo Dybala. A Serie A góllövőlistájának éllovasáról saját klubja alelnöke zengett ódát.

22a-ns-paulo_dybala-100917

Régóta tartja magát a költői legenda, miszerint Lionel Messi annyira jó, hogy már nem is ember, hanem egy földönkívüli. Kár is lenne fecsérelni a szót a Barcelona frontemberére, lévén értékei, sikerei vitathatatlanok. Viszont a „Bolha” már harmincon túl jár, és a jövő már nem az övé (bár remélhetőleg még jó pár évig fog varázsolni), hanem az ifjú trónkövetelőké, mint Paulo Dybala.

Az argentin tehetség még mindig csak nem sokára lesz 24 éves, de nem kifejezetten középcsatár stílusa ellenére mégis vezeti a Serie A góllövőlistáját. Dybala eddig hét bajnokin lépett pályára a mostani szezonban, de már tíz találatnál jár.

A Zebrák alelnöke, a legendás Pavel Nedved így nyilatkozott a Repubblicanak hősükről:
„Nagyszerű játékosokat láttam már, akik nem tudták elviselni a terhet, ami a múlt nagyjainak nevét is tartalmazza. Most még nehezebb. Dybala a legnagyobb lehet, mert Messi egy földönkívüli, ugyanis ha a fejét a nyakán tudja tartani, és tud dolgozni a hibáin. Remélem senki nem fogja elvenni tőlünk, de Neymar és a PSG esete óta minden lehetséges, az átigazolási piac megőrült.” – figyelmeztetett Nedved.

Balogh József