Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újból kikapott római ellenfelétől a Juve! – videóval

Rangadóval indult az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Serie A 8. fordulója. A címvédő Juventus a fővarosi Laziót fogadta, s egy kiélezett meccsen dőlt el a három pont sorsa.

IMG_20171014_201814Buffonék ezúttal otthon sem tudtak nyerni! (forrás: twitter.com/juventusfcen)

A Serie A 8. fordulójának nyitómeccsén igazi rangadóra került sor Torinóban, ahol az előző idény győztese, vagyis a Juventus fogadta a fővárosi Lazio csapatát.

A hazaiak kezdték jobban a meccset, ugyanis a Bayerntől kölcsönbe érkező Douglas Costa góljával már a 24. percben vezettek a Zebrák (1-0)! A 36. minutumban Khedira növelte volna a Juventus előnyét, ám Strakosha nagyot mentett, az 1-0-s eredmény pedig maradt is a szünetig.

A fordulás után hamar jött a Lazio egyenlítő gólja! A 48. percben Luis Alberto passza után a rómaiak gólvágója, Immobile egalizált (1-1)! Majd ezt követően sem kellett sokat várni, lehetőséget kapott a vezetés megszerzésére a vendég gárda! A bíró Buffon ellen fújt, a Lazio tizenegyessel jöhetett az 54. minutumban, Immobile pedig ezt is belőtte, fordított a fővárosi klub (1-2)! A legvégén szintén büntető jött, a 98. percben, videózás után! Ekkor a Juve egyenlíthetett volna, de Dybala nem tudott élni a lehetőséggel, Strakosha fogta a labdát, a hazaiak pedig pont nélkül maradtak, így már kétszer botlottak a szezonban a bajnokságot illetően, de ez volt az első veresége e tekintetben a címvédőnek. A Lazio a szezon elején már legyőzte a Juventust, akkor a torinóiak a Szuperkupa-meccset bukták el. Egyébiránt a fővárosiak sorozatban már a harmadik találkozójukat nyerték meg.

Serie A, 8. forduló
Juventus – Lazio • 1-2 (1-0)
Helyszín: Allianz Stadion, Torinó. Vezette: Paolo Mazzoleni
Gólszerzők: Douglas Costa (24.), ill. Immobile (48; 54. – büntetőből)
Sárga lapok: Buffon (52.), Sturaro (90+3.), ill. Patric (90+7.)

Juventus: Buffon – Lichsteiner (Sturaro, 73.), Barzagli, Chiellini, Asamoah – Khedira (Dybala, 65.), Betancur, Matuidi – Douglas Costa (Bernardeschi, 54.), Higuaín, Mandzukic. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Lazio: Strakosha – Bastos, de Vrij, Radu – Marusic, Parolo, Lucas Leiva, Milinkovic-Savic, Lulic (Patric, 84.) – Alberto (Nani, 72.), Immobile (Caicedo, 76.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

https://youtu.be/CuzfDDk6AZQ

Nagy Dávid