Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz hős mentett pontot a Soton – Newcastle meccsen

A táblázat közepén található Southampton és a Newcastle United volt a mai Premier League zárás csúcspontja. Szerencsére a nézők remek kis összecsapást láthattak.

Southampton v Newcastle United - Premier League

Alapvetően kiélezett meccs, és nem túl sok gól születése volt várható a középmezőnyös derbin. Ennek tudatában talán mégis meglepő, hogy négy gólt is szereztek a felek. Az első félidőben végig alárendelt szerepet játszottak a vendég „Szarkák”, ám a korábban az Arsenalban nevelkedő Isaac Hayden mégis nekik szerezte meg a vezetést, a teljesen meddő támadásokat vezető „Szentek” helyett.
A második félidőben a nem éppen túlzott gólérzékenységéről híres Manolo Gabbiadini egalizált, már az 49. percben. A Newcastle a folytatásban továbbra is kevesebbet birtokolta a labdát, de ennek ellenére mégis Rafael Benítez tanítványai próbálkoztak többet a hazai kapu előtt. Ennek eredményeként újra megszerezték a vezetést Ayoze Pérez révén. Ám nem sokáig örülhettek, ugyanis jött a meccs hőse, és Gabbiadini először tudott duplázni a Premier League-ben.
A 2-2-es végeredménnyel igazából egyik fél sincs kisegítve: a Soton a 9., míg a NUFC a 10.

Southampton – Newcastle United 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Gabbiadini (49., 75. perc), ill. Hayden (20.), Pérez (51.)

Mai korábbi eredmény:
Brighton – Everton 1-1 (0-0)
Az abszolút újonc Brighton ellen elég szegényes egy hajrában kiharcolt döntetlen, de ilyen ínséges időkben még ennek is örülnie kell a tulajdonképpen a kiesés ellen küzdő Evertonnak. A liverpooliak augusztus 21-e óta először szereztek pontot idegenben.

Balogh József