Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: ez kevés volt a Realtól; Vérszegény a Dortmund! – videóval

Előzetesen az idei szezon legnehezebb csoportjának titulálták a Bajnokok Ligája H csoportját. Az első két körben a címvédő Real Madrid és a Tottenham is hibátlan tudott maradni, ám ma este egymással találkozhattak, és legjobb esetben is csak egyikük maradhatott százszázalékos. A nap másik fontos kérdése volt a kvartettben, hogy az eddigi nullázás után vajon éppen idegenben kezdi-e meg a felzárkózást a Borussia Dortmund.

Real Madrid v Tottenham Hotspur - UEFA Champions League

A jó eséllyel visszavonuló Dani Carvajal (vírus támadta meg a szívét), illetve a sérült Mateo Kovacic mellett sajnos egy nagyon pikáns hiányzója is volt ma a Real Madrid együttesének, mégpedig a korábban a Spurs-t szolgáló Gareth Bale. Pedig megnéztük volna korábbi kenyéradója ellenében a walesi sztárt. Ettől függetlenül nem hiányzott az a bizonyos pikantéria, lévén a „következő Bale” már ott volt a londoni együttes kezdőcsapatában: Harry Kane. Vele ellentétben viszont nevesebb hiányzó volt még a már jó ideje maródi Erik Lamela, és a másik frontember, Dele Alli (eltiltás miatt).
Az oddsok természetesen a Királyiak győzelmét jósolták, lévén még a pénzünk felét sem kaphattuk meg pluszban egy jó tipp esetén. Bezzeg a Tottenham sikerével akár hétszeres összeghez is hozzájuthattunk. Ennyire alábecsülték a Sarkantyúsokat?
A meccs előtti sajtótájékoztatón talán a vendégek kapusa, Hugo Lloris szólt a legbölcsebben. A francia kapus ugyanis már akkor azt nyilatkozta, hogy a Spurs van annyira jó együttes, hogy ne egyetlen személytől kelljen igazából tartania (azaz Cristiano Ronaldotól), hanem a Real Madridtól, mint csapattól.
Nem merjük kijelenteni, de mintha egy egyezményes döntetlen született volna. Talán megneszelték, talán nem, de mintha a felek ráéreztek volna, hogy az APOEL – Dortmund meccs döntetlen lesz, így egy esetleges madridi remi azt fogja jelenteni, hogy az arcvonalak nem fognak változni.
Az első félidő (ön)gól váltását követően a Spurs teljesen visszavett a második negyvenöt percre. Természetesen a lassító londoniakkal szemben Zidane nem engedhette, hogy saját közönség előtt spóroljanak. Ám a felek mégis mindenképp igyekeztek, hogy a kapusok legyenek a mezőny legjobbjai. Navas, és Lloris is kitett magáért, bár vitathatatlan, hogy Pochettino mester nagyon összerakta a taktikai csatára, a sokkal felkészületlenebb madridiak ellen, akik mintha mindent csak izomból akartak volna megoldani.
Az 1-1 teljesen reális végeredmény: címvédőként a Realtól többet várhattunk volna, lévén egy győzelmet sosem adnak ingyen, míg a Tottenham kiérdemelten vezetheti továbbra is a csoportot.

Real Madrid – Tottenham Hotspur 1-1 (1-1)
Helyszín: Santiago Bernabeu (Madrid); Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)
Real: Navas – Hakimi, Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Isco, Benzema, C. Ronaldo.
Spurs: Lloris – Aurier, Alderweireld, Vertonghen, D. Sánchez – Dier, Winks – Moussa Sissoko, F. Llorente, Eriksen – Kane.
Gólszerzők: Ronaldo (43. perc-büntetőből), ill. Varane (28.-öngól)
Sárgalapok: Ronaldo (32. perc), ill. Aurier (43.)

https://www.youtube.com/watch?v=MXYanVjpZAw

Az APOEL egy rendkívül rutinosnak számító kiscsapat az európai klubfutball nemzetközi palettáján. A ciprusi gárda már több alkalommal is megjárta a csoportkört, bár túl sok babér nem termett számára. És bizony az eddigi abszolút nullázás után (nulla pont és nulla lőtt gól) nem lehettek túl optimisták a Bundesliga listavezetője ellenében. Egyébként az APOEL eddig tizenhatszor találkozott európai tétmeccsen német csapattal, és hát egy-egy győzelem és döntetlen mellett bizony becsúszott tizennégy vereség.
A Dortmund a hiányzók hosszas névsora (Durm, Piszczek, Reus, Rode, Schürrle) mellett még a nem túl jó előjelekkel is meg kellett, hogy küzdjön: ami egy kellemetlen hazai vereség volt a Leipzig ellen a német bajnokságban.
Az első félidőben totális fölényben játszott a Borussia, ám még sem tudta bevenni sem Aubameyang, se senki más a hazai kaput. Igazából a vendégeknek túlzottan sok pontos kapura lövése nem is volt. Egyértelmű volt, hogy valakinek extra teljesítményt kell hoznia a klasszisok közül, mert a csapat szürke volt a fölény ellenére is. Az APOEL védekezett, és kontrázgatott bátran, ám nem sok köze volt a végeredmény alakulásához.
A szünet után ugyan egy hajszállal még kevesebbet volt a labda a ciprusiaknál, ám mégis veszélyesebbek lettek. Vagy csak a dortmundiak nem hittek benne, hogy ma Nürki kapusnak lesz munkája. Pedig volt! Mi több, éppen eggyel kevesebb labdát fogott meg, mint kellett volna: a 62. percben a benini Pote megszerezte a vezetést a nicosiaiaknak. Ám örömük nem sokáig tartott, ugyanis a nem éppen gólfelelősnek tartott védő, Sokratis Papasztatopulosz öt perccel később egalizált. Lényegében ekkor véget is ért a mérkőzés, kivéve a magyarok számára. Ugyanis csereként pályára lépett az APOEL-ben a korábban a Palermoban is megforduló Sallai Roland.
Az 1-1-es végeredmény természetesen egyik félnek sem lett igazán jó, tekintve, hogy a csoport másik meccsén is döntetlennel egyeztek ki a felek.

APOEL – Borussia Dortmund 1-1 (0-0)
Helyszín: Neo GSP Stadion (Nicosia); Vezette: Alekszej Kulbakov (fehérorosz)
APOEL: Waterman – Lago, Rueda, Merkisz, Vurosz – Morais, Vinicius – Aloneftisz, Ebecilio, Zahid – de Camargo.
Dortmund: Bürki – Bartra, Toprak, Szokratisz, Schmelzer – Weigl, Kagawa, Götze – Pulisic, Aubameyang, Yarmolenko.
Gólszerzők: Pote (62. perc), ill. Szokratisz (67.)
Sárgalapok: Ebecilio (20. perc), Pote (87.), Sallai (88.), ill. Toljan (77.), Weigl (84.), Szokratisz (87.)

https://www.youtube.com/watch?v=Dbc_dworQqI

blHcsoport20171017

Balogh József