Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: új kihívók a góllövőlistán!

A spanyol bajnokságban az évek során megszokhattuk, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo harcol egymással a La Liga gólkirályi címéért. Az elmúlt három évben beverekedte magát közéjük Luis Suarez is, most viszont új kihívók léptek színre a 2017/18-as szezonban. 

fotonoticia_20171016231903_640

Forrás: europapress.es

Lionel Messi a 2017/18-as szezont is kiválóan kezdte, hiszen már 11 gólos a bajnokságban, amivel vezeti is a góllövőlistát. Cristiano Ronaldo most jócskán lemaradt, köszönhetően négy meccses eltiltásának, és a bajnokságban eddig mutatott gyengébb formájának. Luis Suarez sincs most közel a tűzhöz, helyettük viszont két új név jelent meg az argentin mögött: Simone Zaza és Cedric Bakambu.

A Valencia az elmúlt két év lejtmenete után fantasztikusan kezdte meg az új szezont. Jelenleg a második helyen áll négy ponttal lemaradva a Barcelonától, ráadásul új igazolásukkal, Simone Zazával az élen már 21 gólnál járnak. Összehasonlításképpen a katalánok eddig 24-et lőttek, míg a harmadik helyen álló Real Madrid mindössze 15-öt. Az olasz csatár ebből maga 7-et vállalt, így Messi mögött a második helyet foglalja el a góllövőlistán. Zaza januárban került kölcsönbe a Denevérekhez, majd a nyári átigazolási időszakban végleg megvásárolták a Juventustól. Talán a megszavazott bizalom az oka a csatár kirobbanó formájának, de az biztos, hogy a klub és a játékos együttműködése máris gyümölcsöző.

A Villarreal nagyon rosszul kezdte a szezont, és az általában középmezőny elején álló csapat két vereséggel nyitott, és öt forduló után csak 7 pontjuk volt. A Sárga tengeralattjáró a nyáron kölcsönbe elhozta az AC Milantól Carlos Baccát, aki eddig még csak 2 gólig jutott a bajnokságban. Cedric Bakambu azonban nagyon is kiemelkedik a mezőnyből, neki köszönhetően már a nyolcadikok a tabellán. Az Alaves elleni mérkőzésen duplázott, majd jött egy gól nélküli döntetlen az Espanyol ellen, illetve egy csúfos vereség a Getafe ellen, majd ismét jött Bakambu, és megmentette a csapatát. Legutóbbi két mérkőzésén 5 gólt szerzett, ezzel pedig ő is 7 góllal áll Zaza mellett a második helyen a góllövőlistán.

A bajnokság még mindig csak az elején tart, és sok minden változhat a szezon alatt. Akár Cristiano Ronaldo és Luis Suarez is elkezdheti szórni a gólokat, de akár a két említett labdarúgó is megelőzheti Messit. Egy biztos, mindkettőjükre oda kell majd figyelni az idény során.