Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ezúttal Gamerio húzta ki a csávából az Atletit – videóval!

A La Liga 9. fordulójában rossz szériájának megtörésére készült az Atletico Madrid, amely a Celta Vigóhoz látogatott; a Villarreal pedig közelebb férkőzhetett az élmezőnyhöz.

Kép: AS

Kép: AS

Zsinórban négy nyeretlen meccs után látogatott a Balaidosba Cholo Simeone és az Atletico. A Leganes és a Barca mellett a BL-ben a Chelsea-t és a Qarabagot sem tudták legyőzni, így kijelenthető: nincsenek épp kirobbanó formában. A túloldalon épp fordított a helyzet, ugyanis a Celta a gyenge szezonkezdet után épp mostanában kezd szép lassan összeállni. A kispadon ülő Unzue szeretné bebizonyítani, hogy akár a Barcelona kispadjára is elég jó lehetett volna, ehhez viszont most a vigói csapattal kéne világraszóló dolgokat véghezvinnie (Unzue évekig volt Luis Enrique másodedzője, idén életében először vezetőedző).

Az első percekben egyértelműen a hazai csapat dominált. A világoskékek halmozták a labdaszerzéseket a középpályán és igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést. Meg tudták tartani a labdát, de adott esetben gyors akciókra is futotta az erejükből – egyetlen gondjuk az volt, hogy lövésekig nem igazán jutottak el. Az Atletico nem állt a helyzet magaslatán, de a kapujuk előtt azért még meg tudták oldani a feladatokat és tartották a 0-0-t – csak hát mint tudjuk egy bajnokesélyes csapatnál ettől több kell.

Nagyjából az első félidő feléig kellett várni ahhoz, hogy kezdjen éledezni az addig csalódástkeltően futballozó madridi csapat, a 28. percben pedig egy meglepetésember góljával sikerült is előnybe kerülniük. Az idén sokat mellőzött Kevin Gameiro talán épp a csapat rossz formája okán került a kezdőbe és sikerült is meghálálnia a bizalmat. A francia csatár egy szöglet után talált be közvetlen közelről, egy látványos mozdulattal – egyetlen elbambult pontrúgás elég volt tehát a Celtának, hogy addigi munkájukat semmissé tegyék.

Kép: AS

Kép: AS

Ezt követően kezdődött meg egy folyamat, amely nagyjából a második játékrész első feléig tartott: ebben az időszakban a vendégek emeltek a játékuk színvonalán, javult a labdabirtoklásuk és képesek voltak valamelyest kiegyenlíteni az addig elég egyoldalú találkozót. A Celta főleg a fordulás után kezdett rámenősebbé válni. Egyre több lövésük volt, majd a hajrához közeledve a mezőnyben is érezhető volt: ők diktálnak. A bejövő cserék is lendítettek a hazai támadójátékon (Emre Mor, Guidetti), ám a nagy igyekezetben mégsem mindig erről szólt a játék.

Különböző kétes helyzeteknél a közönség azonnal tüntetni kezdett a bíró ítéletei ellen, ez a hozzáállás pedig átragadt a játékosokra is. Folyamatos reklamálás, hiszti és színészkedés vette kezdetét, ami sajnos a spanyol foci velejárója. Nagyon akart a Celta, keményen próbálkoztak a gólszerzéssel, ám az a hiányzó 10% most a reklamálással ment el – több koncentrációval akármi lehetett volna. Az Atletico fényévekre volt az álomfocitól, kimondottan gyenge teljesítményt nyújtottak, de taktikusan beosztották erejüket és győztesen jöttek ki a párharcból. Nagy kár érte, hiszen több volt ebben a meccsben, nem feltétlenül kellett volna ezt ilyen színvonaltalanul végigcsinálni – mind a két oldalban lehet hiányérzet bőven.

Délben rendeztek egyébként még egy mérkőzést, méghozzá a Villarreal otthonában. A Fran Escriba helyét elfoglaló Calleja keze munkája most már egyértelműen meglátszik a sárga tengeralattjárón. Egyre jobbak az eredményeik, Cedric Bakambu révén pedig már van is egy gólvágójuk, aki az egész ligát nézve is a legjobbak közé tartozik. A francia ezúttal is hozzátette a magáét: a 48. percben ő szerzett vezetést a Las Palmas ellen és ezzel utolérte a góllövő listán a szintén 8 gólos Zazát és már a második Messi mögött. Az idén kimondottan harmatos Kanárik aztán hamar össze is omlottak, aminek a vége egy kiütéses vereség lett az ő szempontjukból (videó a lenti linken!).

https://www.youtube.com/watch?v=_l7Vut75K4c

Celta Vigo – Atletico Madrid 0-1
Helyszín: Balaidos Stadion (Vigo), Vezette: Munuera.
Gólszerző: Gameiro (28.)
Sárga lap: Johnny Castro, Cabral, Pablo Hernandez, ill. Savic, Saul Niguez, Gabi, Thomas Partey, Juanfran
Piros lap:

Celta Vigo: Sergio Alvarez – Johnny Castro, Sergi Gomez, Cabral, Hugo Mallo – Wass, Lobotka, Pablo Hernandez – Sisto, Maxi Gomez, Iago Aspas. Vezetőedző: Unzue.

Atletico Madrid: Oblak – Lucas Hernandez, Godin, Savic, Juanfran – Correa (Filipe Luis), Gabi (Gimenez), Thomas Partey, Saul Niguez – Griezmann, Gameiro (Gaitan). Vezetőedző: Simeone.

A déli mérkőzésen:

Villarreal – Las Palmas 4-0
G.: Bakambu (48.), Mario Gaspar (65.), Ximo Navarro (67. – öngól), Sansone (93.)

A forduló korábbi eredményei:

Levante – Getafe 1-1
Betis – Alaves 2-0
Valencia – Sevilla 4-0
Barcelona – Malaga 2-0

Baranyai Balázs