Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Torinóban szenvedte ki sikerét a Roma – videóval

Meccsdömpinggel folytatódott vasárnap délután a Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. fordulója. Pályán volt többek között a hétközben parádés BL-meccset játszó AS Roma, amely Torinóba látogatott.

IMG_20171022_170833Kolarov szabadrúgásgólja római győzelmet ért Torinóban (forrás: twitter.com/OfficialASRoma)

A Serie A 9. fordulójában ugyan még csak 8. meccsére készülő AS Roma a Torino ellen lépett pályára idegenben ma délután. A Farkasok hétközben Londonban vendégszerepeltek a Chelsea otthonában, s a BL-ütközet 3-3-as döntetlennel ért véget!

A találkozó első félideje finoman szólva sem sorolható az izgalmas kategóriába, már csak azért sem, mert egyetlen kaput eltaláló lövés sem volt a szünetig! Ugyanakkor a fővárosiak mezőnyben kézben tartották a dolgokat, de ehhez még igazán jelentős eredmény nem párosult.

A jég rögtön nem tört meg a szünet után sem, hiszen kapura veszélyes kísérletet gyorsan nem tudtak összehozni a felek. Erre egyébként is esélye csak a Romanak lett volna, hiszen a vendégek nyomtak továbbra is, de a Torino védelme állta a sarat. Egy helyzet azonban adódott, melynél nem tudott már mit tenni a hazai csapat. A 69. minutumban szabadrúgáshoz jutott a vendégcsapat, a labda mögé pedig Kolarov állt, aki zseniálisan tekerte a léc alá a játékszert (0-1)! A meccs végére összesen 3 alkalommal eltalálták a Farkasok a hazai kaput, míg a Torino a vendégekét egyszer sem. Azonban az állás már a lefújásig nem változott, így szűken ugyan, de fontos sikert aratott a római alakulat, amely jelenleg az 5. a tabellán.

Serie A, 9. forduló
Torino – AS Roma • 0-1 (0-0)
Helyszín: Olimpico Grande Torino. Vezette: Antonio Damato
Gólszerzők: – , ill. Kolarov (69.)
Sárga lapok: Niang (64.), ill. Alisson (78.)
Kiállítás:

Torino: Sirigu – De Silvestri, N’Koulou, Moretti, Molinaro (Barreco, 65.) – Rincon, Baselli (Valdifiori, 82.) – Falque, Ljajic, Niang (Boye, 74.) – Umar. Vezetőedző: Sinisa Mihajlovic

AS Roma: Alisson – Florenzi (Peres, 86.), Moreno, Jesus, Kolarov – Strootman, De Rossi, Naingollan – El Shaarawy (Perotti, 80.), Dzeko, Pellegrini (Ünder, 63.) Vezetőedző: Eusébio Di Fransesco


A Benevento még nem tudott győzni, de még csak pontot sem szerezni az eddigi 8 forduló során! Az utolsó helyezett klub otthonába látogató ellenfél most a Fiorentina volt. A firenzeik pedig csak rontottak a Benevento helyzetén, ugyanis a 18. minutumban Simeone labdáját Benassi lőtte be, így a vendégeknél volt az előny (0-1)! A hazaiaknál viszont többet volt a labda, de a szünetig kaput sem találtak, míg a Fiorentina 4-szer is, de gól már a fordulásig nem született. Utána viszont szinte azonnal, hiszen a 47. minutumban Veretout passza után Babacar növelte a vendégcsapat előnyét (0-2)! A 66. percben jött a végül mindent eldöntőnek bizonyuló találat, ugyanis ekkor Thereau tizenegyesével megszerezte újabb gólját a Fiorentina (0-3)! A Benevento vesszőfutása tovább tart, hiszen 9-ből 9 fordulóban kikapott a csapat, míg a firenzeiek most a kötelezőt hozva jelenleg a 9. helyen állnak.

Benevento – Fiorentina • 0-3 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Benassi (18.), Babacar (47.), Thereau (66. – büntetőből)

A Spal – Sassuolo találkozó is a fentebbi meccsekkel egyidőben zajlott, a publikum pedig már az első percben láthatott egy gól! Politano volt az aki bemasírozott a kapu felé, és helyzetet rögtön be is lőtte, előnybe kerültek a vendégek ezzel (0-1)! A 15. percben Berardi növelte is volna a Sassuolo előnyét, ám löketét blokkolták, komolyabb lehetőség pedig a szünetig már nem is alakult ki, így maradt a 0-1-es állás. A végéig sem változott már az eredmény, ám a 83. percben növelhette volna előnyét a Sassuolo, ám Berardi tizenegyest vétett. A 89. minutumban Cassata pedig piros lapot kapott, így a vendégek 10 emberrel fejezték be a bajnokit, de ez már a lényegi történéseket nem befolyásolta.

Spal – Sassuolo • 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Politano (1.)

Nagy Dávid