Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: a Fiorentina idén is bejutott a döntőbe

Szerdán a kora esti órákban rendezték meg az Európa-konferencialiga-elődöntőjének visszavágóját a belga FC Bruges és az olasz Fiorentina párharcában…

(Photo by Fantasista/Getty Images)

A Fiorentina a hazai 3-2-es győzelem után házon kívül 1-1-es döntetlent ért el az FC Bruges ellen, ezzel bejutott az Európa-konferencialiga döntőjébe.

A visszavágót egygólos hátrányból kezdő Bruges aktívabban kezdte a találkozót és több támadást vezetett, de a firenzei védelem biztosan állta a sarat. Az első húsz perc végén a hazaiak megszerezték a vezetést, miután Hans Vanaken balról a kapu elé ívelt bejátszása a hálóban kötött ki, a közeépre adást eredetileg De Cuypernek címezte volna, aki azonban végül nem ért hozzá a labdához. Pár perccel később N. González próbálkozott az egyenlítésért, lövését azonban Mignolet hárította. Az első játékrész hajrájában a “violák” játszottak aktívabban, Kouame előtt több gólhelyzet is adódott és közel is járt a találathoz, egy alkalommal ugyanis a kapufát találta el, de nem sikerült egyenlítenie. Az első játékrész végén a belga csapat vezetett 1-0-ra.

A Fiorentina a szünet után is lendületben maradt és további akciókat vezetett, azonban kevés lehetőséget tudott kialakítani Mignolet kapuja előtt. Az olaszok rendületlenül rohamoztak, és az utolsó húsz percen belülre érve a újból eltalálták a kapufát, Biraghi lövése csattant a felső lécen, pár perccel később Kouame fejese ugyancsak a kapufán végezte. Megannyi kimaradt lehetőség után Mechele szabálytalansága miatt a játékvezető büntetőt ítélt a vendégek javára, melyet Lucas Beltrán váltott gólra, az egyenlítéssel pedig a Fiorentina állt továbbjutásra. Hirtelen a hazaiaknak lett sürgősebb, akik több cserét is végreajtottak és próbáltak nyomást gyakorolni az ellenfélre, a Fior pedig a védekezésre összpontosított. A hosszabbításban Vanaken közeli lövését Terraciano védte bravúrral, így nem történt változás.

A Fiorentina egy évvel a West Ham United elleni elvesztett finálé után ismét döntőt játszhat a harmadik számú európai kupasorozatban.

FC Bruges – Fiorentina 1-1 (1-0)
Továbbjutott: a Fiorentina 4-3-as összesítéssel
Helyszín: Jan Breydel Stadium, Bruges; Vezette: Halil Umut Meler (török)
Gólszerzők: Vanaken (20.), ill. Beltrán (85. – büntetőből)
Sárga lapok: Ordonez (43.), I. Thiago (52.), Odoii (72.), Mechele (83.), ill. Milenkovic (88.), Beltrán (90.), Dodo (90+4.), Nzola (90+6.)
Kiállítva:ill.

FC Bruges: Mignolet – Sabbe, Mechele, Odoi (Nusa 86.), Ordonez – Skoras (C. Nielsen 86.), Vetlesen (Zinckernagel 70.), Vanaken, De Cuyper – Igor Thiago, Jutgla. Vezetőedző: Nicky Hayen.

Fiorentina: Terracciano – Dodo, Milenkovic, Martinez Quarta, Biraghi – Arthur Melo (Duncan 71.), Mandragora – N. González, Beltrán (L. Ranieri 90.), Kouame – Belotti (Nzola 70.). Vezetőedző: Vincenzo Italiano.