Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolicsékat kiütötték, vége a Fire szezonjának! – videóval

Ma hajnalban kezdetét vette az észak-amerikai profiliga, azaz az MLS rájátszása. A gólkirály Nikoliccsal nagyszerű idényt produkáló Chicago Fire találkozójával indult a playoff, viszont a várakozások ellenére, nagy meglepetésre simán kiütötte a New York Red Bulls a bajnoki szezon harmadik legjobb klubját, amely ráadásul először nem tudott gólt szerezni hazai pályán!

IMG_20171026_064112Klejstan (középen) és társai állították meg kiütéssel a nagyszerű alapszakaszt produkáló Chicago Fire-t, azaz a gólkirály Nikolics csapatát (forrás: twitter.com/ChicagoFire)

Nem indult valami jól Nikolics Nemanja és társai számára hazai környezetben a Chicago Fire – New York Red Bulls playoff mérkőzés az MLS 2017-es szezonjában. A gólkirály magyar támadó klubja már a 7. percben kapitulált, amikor is Perrinelle beemelt labdáját Bradley Wright-Phillips a leshatárról indulva lőtt be, miután a játékszert eltolta Lampson kapus mellett (0-1)! A Fire leblokkolt, a 11. percben jött az újabb New York-i gól! Ekkor Adams jobb szélről betett labdáját a csapatkapitány Klejstan lőtte be közelről (0-2)! A hazaiak számára ebben a nehéz helyzetben az adhatott bizakodásra okot, hogy nagyon sok volt még hátra a találkozó végéig. A meccs utána nem volt valami nagy, a Chicago pedig elég enerváltan játszott, ami talán annyira nem meglepő, ugyanis 3 nappal ezelőtt még Houstonban volt bajnokija. A szünetig gól már nem esett, a Red Bulls több teret adott viszont Nikóéknak, ugyanakkor a gólkirálynak labdát ezzel szemben nagyon senki nem, így a szezon legjobbja sem tudott segíteni klubján. Ugyanakkor Nikolicsnak voltak jó megmozdulásai, de az eredmény a fordulásig nem módosult.

Utána viszont igen, igaz, “csak” a 70. percben, amikor Paunovic mester kettős cserét hajtott végre a hazaiaknál. A Chicago hozhatta ki a labdát, majd a még nem rendeződött védelem előtt a csapatkapitány McCarty adta el a labdát, melyért nagy árat kellett fizetnie a Fire-nek, ugyanis a Red Bulls akciója végén Royerr is bevette Lampson kapuját, a labda a bal alsóban landolt (0-3)! Ezzel lényegében úgy tűnt, eldőlt minden, de azért még 20 perc hátra volt, ráadásul a visszatérő Schweinsteiger is pályára lépett nem sokkal a harmadik gól előtt, így a német világbajnok lendületében lehetett bízni. Schweinsteigernek – aki a lesérült fiatal tehetséget, Mihailovicsot váltotta – volt is egy nagyon szép megmozdulása, ahogy a középpálya bal szélen indította Alverezt, aki Nikolicsnak passzolt, ám utóbbi épphogy lesen volt, a labdát pedig mellé emelte a kifutó Robles mellett. Teltek viszont a percek megállíthatatlanul, is akármennyire is döbbenetes volt, már biztosra lehetett venni, hogy az alapszakaszban brillírozó Chicago Fire, a gólkirály Nikolics Nemanja klubja rögtön kiesik a playoffból, méghozzá úgy, hogy végül gólt sem szerez, melyre először volt példa a Toyota Parkban a 2017-es bajnoki idényben! Majd jött a kegyelemdöfés a 87. minutumban, amikor a 10 perccel azelőtt pályára lépő Veron a kiugratását követően a kimozduló Royer fölött emelte a labdát a kapuba (0-4)!

Minden eldőlt ezzel, s az idény legnagyobb pofonját kapta – saját szempontjáhól – a Chicago Fire. Annyi biztos, hogy ekkora különbség nincs a két klub között, főként nem ilyen tisztán bármelyik fél irányába. Természetesen a New York Red Bulls is játszott pár nappal ezelőtt, ám ez a sima siker ellenére a csapatok mutatott játékára rá is nyomta a bélyegét. Talán nem a legjobb megoldás az, hogy az alapszakasz utolsó fordulójának befejezése után pár nappal máris pályára lépjenek a playoffba jutott klubok, amelyek a Főcsoport elődöntőjébe jutásáért küzdelenek, főként azért sem, mert a kieséses szakasz előtt még többet is pihennek egy-egy bajnoki között.

Kiesése ellenére története egyik legjobb szezonját produkálta a Chicago Fire, melynek magyar gólkirálya lett Nikolics Nemanja személyében, aki a liga legtöbb gólt szerző gólkirályai közé került. A New York Red Bulls számára nem lesz könnyű a feladat viszont, bár bármi megtörténhet: hétvégén az alapszakasz győztese lesz Wright-Phillipsék ellenfele a Keleti Főcsoport elődöntőjében. Az a párharc már oda-visszavágós szisztémában kerül lebonyolításra.

MLS, Playoff • Keleti Főcsoport, negyeddöntő
Chicago Fire – New York Red Bulls • 0-4 (0-2)
Helyszín: Toyota Park, Bridgeview – 11.647 néző
Gólszerzők: – , ill. Bradley Wright-Phillips (7.), Klejstan (11.), Royer (70.), Veron (87.)

https://youtu.be/7ryys_tJuKI


A Főcsoport-negyeddöntők további programja

Október 27., péntek
01:00 • Atlanta United – Columbus Crew (ÉLŐ – Eurosport 1)
03:30 • Houston Dynamo – Sporting Kansas City (ÉLŐ – Eurosport 1)

Nagy Dávid