Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Így oszlik el Ronaldo 110 Bajnokok Ligája gólja

Cristiano Ronaldo a Bajnokok Ligája történetének legeredményesebb labdarúgója, megelőzve Lionel Messit. A portugál zseni tavaly átlépte a százgólos álomhatárt, az idei góltermésével együtt pedig már 110 találatnál jár. A gólkirályi címet immáron hat alkalommal hódította el, zsinórban ötször volt a sorozat legeredményesebb labdarúgója és idén is jó úton halad a nívós egyéni elismerés felé, mely nem szavazat, hanem teljesítmény alapú. Ezek tények és számok, melyekkel vitatkozni nem lehet, avagy íme a 110 gól eloszlása, CR7 kedvenc Bajnokok Ligája ellenfelei. Minden klub egytől egyig, aki ellen betalált…

maxresdefault

A portugál még a Manchester United labdarúgójaként 2003-ban debütált a BL-ben egy VfB Stuttgart elleni mérkőzésen rögvest egy gólpasszal. Első góljára viszont egészen 2007-ig kellett várni. Egy Roma elleni meccsen kezdte meg az elképesztő mértékű góltermést. Mindezt a huszonhetedik mérkőzésén hozta össze és már 22 esztendős volt.

A United színeiben végül 15 gólig jutott, azóta pedig 95 találatnál tart a Real Madrid labdarúgójaként. A Malmö ellen volt egy mesternégyese, emellett pedig öt mesterhármasa is van (Galatasaray, Bayern München, Atletico Madrid, Wolfsburg, Sahtar Donetsk). Összesen 31 csapat hálóját vette be.

A szurkolók roppantmód szeretik összehasonlítani Messit és CR7-et, nos íme egy kis statisztika, és ígérjük, hamarosan összehasonlítjuk részletesen a két sztárfocistát.

A portugál már 32 esztendős, míg az argentin 30, így némi előnye van a BL-ben lehúzott szezonok számában. Ronaldo 143 meccsen 110 gólnál és 38 gólpassznál tart, míg Messi 118 összecsapáson 97 gólt jegyez. Hogy végül pályafutásuk végére kinek a neve áll majd előrébb, erre csak az idő tud választ adni, mely lehet, hogy közelebb van már, mint azt gondolnánk. Az idő múlik, s Ronalso és Messi sem lesz már fiatalabb.

A Messiről írt cikkünket, az ő 97 góljának eloszlását és grafikáját IDE KATTINTVA tekinthetitek meg!

Íme a gólok eloszlása, a kedvenc ellenfelek “rangsora”

CR7 BL gólo

Az első oszlopban a rúgott gólok száma található
Vele vízszintesen pedig a csapatok címere, akiknek betalált annyiszor

Grafika: FociClub.hu/Őszi Ádám