Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Valverde számára különleges meccs lesz a mai

Bár sokan kétkedve fogadták Ernesto Valverde érkezését az FC Barcelona kispadjára, a spanyol szakember egyelőre nagyon jól készíti fel a csapatot hétről hétre. És ugyan a gárda már túl van egy-két nehéz mérkőzésen, az egykori csatár számára a ma esti lesz az eddigi legnehezebb.

Kép: Goal.com

Kép: Goal.com

A sérülésektől tizedelt FC Barcelona ma este az Athletic Bilbao együtteséhez látogat. A meccs azért is különleges Valverde számára, mert nem csak, hogy játékosként mindkét csapatot szolgálta, hanem mert az elmúlt négy szezon során még a baszkokat vezette vezetőedzőként.

A Bilbao nem is remekel egyelőre Valverde mester nélkül, ugyanis a csapat csak a 11. a táblázaton, míg hét közben a kupában csak 1-1-re voltak jók a harmadik ligás Formentera otthonában.

A mai meccs előtti sajtótájékoztatón az FC Barcelona edzője az alábbiakat nyilatkozta:
„Számomra ez egy különleges meccs lesz, mert tudom, hogy mindenki ott lesz, akit ismerek. A játékosok, a stáb… Én nagyon kötődök az Athletic Bilbaohoz. De szombaton ellenfelek leszünk, és meg kell próbálnom nyerni a csapatommal. Az Athlwtic egy nagyon erős csapat otthon. Nagyon koncentráltnak kell maradnunk, hogy legyőzzük a nyomást, amit ránk helyeznek majd. A támadóink soha nem adhatják fel.” – elemezte a helyzetet Valverde.

Balogh József