Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Borzalmas teljesítménnyel kapott ki a Real Madrid – videóval

Talán szezonbeli legrosszabb meccsét játszotta a Real Madrid, amit kihasznált a nagyon bátran futballozó Girona, és sikerült is legyőzniük a habfehér gárdát. Már 8 ponttal vannak lemaradva a Barca mögött. 

w_900x700_29162950171029_javiergandul_013

Forrás: laliga.es

Girona – Real Madrid: 2-1 (0-1)
Helyszín: Municipal de Montilivi (Girona) Vezette: Hernandez Hernandez
Gólszerzők: Stuani (54.), Portu (58.) ill. Isco (11.)
Sárga lap: Aday (87.) ill. Modric (45.)
Kiállítás: – ill.

Girona: Bounou, Muniesa, Maffeo, Aday, Juanpe, Bernardo, Borja Garcia (Timor, 76.), Pere Pons, Portu, (Kayode, 82.) Granell, Stuani (Mojica, 88.). Vezetőedző: Pablo Machin

Real Madrid: Casilla, Hakimi (Asensio, 66.), Varane (Nacho, 46.), Ramos, Marcelo (Lucas Vazquez, 66.), Casemiro, Modric, Kroos, Isco, Cristiano Ronaldo, Benzema. Vezetőedző: Zinedine Zidane

Bátran kezdte a Girona a mérkőzést, sokat is birtokolták a labdát, és az első szöglet is az övék volt. A 8. percben egy szabadrúgás után Stuani ugrott ki jól a labdára, de nem tudta jól átvenni a játékszert a kapu és Casilla előtt. A 11. percben egy szép támadás után a Girona játékosa, Pablo Maffeo találta a felsőlécet, a kipattanó pedig elindította a Real Madrid támadását, amelynek végén megszerezte a vendég csapat a vezetést. Benzema passzolt Ronaldónak a kapufa utáni kontra végén, majd lőtt, a kapus kiütötte a labdát, de épp az érkező Isco elé, a spanyol pedig nem hibázott. A Real Madrid a gól után is nagyon pontatlanul játszott, a passzaik jó része a Girona játékosainál kötött ki, amikből meg is indultak a kapu felé a hazaiak, de a befejezéseket rendre elrontották. A 26. percben Benzema passza után Cristiano Ronaldo lőtt kapásból a kapu közepébe, amit Bounou most meg tudott fogni. A 36. percben ismét kapufát lőtt a Girona, most Portu fejelt háttal a kapu felé, viszont a labda kifelé pattant. A félidőben már nem volt nagyobb helyzet.

A második játékrészben is ugyanolyan maradt a játék képe. a Girona bátran futballozott, már a középpályán letámadtak, ami nagyon nem volt ínyére a Real Madridnak. Az első nagy helyzet az 51. percben jött, amikor Isco lövését védte ki Bounou, majd Benzema sarkazott a kapu felé, amibe még épp bele tudott érni a kapus, és az egyik védő. Aztán az 55. percben jött az egyenlítő gól. Stuani cikázott át a védők között, majd ellőtte Casilla mellett a hálóba a labdát. De itt nem állt meg a Girona, és az 58. percben már a vezetést is megszerezte. Christian Stuani  szlalomozott át a védőkön és közelről a kapu bal alsó sarkába próbált lőni, de Casilla itt még védeni tudott, viszont a róla kipattant labdát Portu lőtte a hálóba, igaz, lehet lesen tartózkodott. A Real Madrid továbbra sem tudott mit kezdeni a Girona védelmével, de még a kapujukhoz is csak nehezen tudott közel kerülni. A Girona nagyon jól védekezett, a Real Madrid pedig ezzel nem tudott semmit sem kezdeni. A 84. percben Lucas Vazqueznek sikerült gól szereznie, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Az utolsó percekben még akadt egy-két lehetősége a Gironának, akik a végén mér érthetően az időt is húzták. Az eredményen már nem tudott változtatni a Real Madrid, így egy szörnyű teljesítmény után a három pontot is Gironában hagyták.

Getafe – Real Sociedad: 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Rodriguez (78.), Molina (85. – büntetőből) ill. Oyarzabal (5.)
Sárga lap: Dakonam (70.), Suarez (76.), Antunes (82.) ill.  de La Bella (56.), Rulli (84.)
Kiállítás: – ill. –

Nagyon hamar, már az 5. percben megszerezte a vezetést a Real Sociedad. Januzaj adott tökéletes passzt Oyerzabalnak, aki könnyedén lőtte a hálóba a labdát a kapus mellett. Az első félidő a vendégeké volt. A 16. percben Januzaj értékesíthetett volna egy kipattanót, de nem találta el a kaput a labdával. A 30. percben Willian Jose lőtte kapura egy szabadrúgást, ami éppen csak elment a felső léc fölött. A 43. percben még Oyarzabal került ígéretes helyzetbe a kapu előtt, de nagyon rosszul lőtte el a labdát.

A második félidőt is a Sociedad kezdte jobban, a 66. percben például Alvaro Odriozola kapott pontos passzt ellőtte  a labdát a jobb alsó sarok irányába, de a kapus résen volt, és védeni tudott. Ezután viszont a Getafe teljesen átvette az irányítást a játék felett. Először a 74. percben mutatták meg magukat, amikor Angel Rodriguez szólóját követően bravúrral kellett védenie Rullinak. A 78. percben viszont összejött nekik az egyenlítés. Francisco Portillo kiváló labdát ívelt Angel Rodriguez elé, aki a tizenhatosról lőtt a kapuba. Egy perccel később már a vezetés összejöhetett volna nekik, amikor Angel Rodriguez kapott briliáns passzt, majd hatalmas helyzetet hagyott ki a kapu közvetlen közelében. A 84. percben azonban jött a meccset eldöntő ítélet, miután Inigo Martinez rántotta le ellenfelét a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Jorge Molina állt a labda mögé, majd magabiztosan a kapu bal oldalába lőtte, ezzel pedig megnyerte a Getafe a mérkőzést.