Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Még nincs meg a továbbjutás, gólképtelen volt a Barcelona – videóval!

Elszalasztotta a lehetőséget, így egyelőre még nem számít biztos továbbjutónak az FC Barcelona a Bajnokok Ligája D-csoportjában, pedig legutóbb még magabiztosa verték a Olympiakost – hazai környezetben azonban már megúszták kapott gól nélkül a görögök. A kvartett másik összecsapásán a Juventus is botlott.

Kép: UEFA.com

Kép: UEFA.com

Görögországban forró hangulat fogadta az FC Barcelonát és a visszatérő Ernesto Valverdét – a spanyol tréner korábban két alkalommal is irányította a pireuszi csapatot. A vendégek nem jöttek zavarba: lényegében már a legelejétől fogva kisajátíthatták a labdát, hiszen ellenfelük meg sem próbált nyomást helyezni rájuk. Az Olympiakos minden erejét a védekezésbe fektette, ez pedig főleg az első 15 percben remekül működött. Ám ahogy telt az idő, a görögök fáradni kezdtek, a Barca pedig egyre többször és egyre könnyebben tudott helyzetbe kerülni.

Ezzel együtt az első játékrész lényegében igazán ordító ziccer nélkül ment le, a hazai védők nem hagytak akkora lehetőségeket Messiéknek, hogy előnybe kerüljenek. A gránátvörös-kékek egyébként a hagyományos, 4-3-3-as felállásukat vették elő, a balszélen Denis Suarezzel, ám később a középpályás Sergi Roberto sérülése okán még a szünet előtt beállt Deulofeu, így összeállt mondhatni a legerősebbnek tartott (jelenlegi) barcelonai támadósor.

Lehetőségecskéi egyébként voltak a görögöknek is, ám Mascheranóék bizonytalanságait nem tudták büntetni, többnyire csak közepes erővel ter Stegen kezébe gurították a labdát. A fordulás után sem sokat változott a helyzet, ugyanis egyik kapusnak sem kellett bravúrokat bemutatnia. A Barca teljes nyugalommal járatta a labdát és építgette támadásait, a hazaiak pedig igyekeztek lassítani őket, elállni az utat a kapu előtt. A katalánok nem kapkodtak, pedig talán nem ártott volna, ha egy kicsit hamarabb kezdenek el pörögni, sok nehéz percet megspórolhattak volna saját maguknak. Így végül még a hajrában is melózni kényszerültek, hogy meglegyen a várva-várt 3 pontjuk.

A 80. percben Luis Suarez hagyta ki a legnagyobb lehetőséget, az uruguayi ugyanis a felső lécet találta el, majd a hosszabbításban még Messi is veszélyeztetett, ám Proto akkor is résen volt. Ez azt jelenti, hogy a Barca végül nem talált be, így 0-0 lett a vége, ami bosszantó lehet a szempontjukból – meglehetett volna ugyanis a továbbjutás egy esetleges győzelemmel.

http://www.dailymotion.com/video/x6734a4

Olympiakos – Barcelona 0-0
Helyszín: Georgios Karaiskakis Stadion (Pireusz) Vezette: Taylor
Gólszerzők: –
Sárga lapok: Tachtsidis, Engels ill. Sergi Roberto, Andre Gomes
Kiállítva: –

Olympiakos: Proto – Koutris, Engels, Botia, Elabdellaoui – Carcela-Gonzalez (Pardo), Odjidja-Ofoe (Gillet), Tachtsidis, Romao, Figueiras – Fortounis (Djurdjevic). Vezetőedző: Lemonis.

Barcelona: ter Stegen – Jordi Alba, Umtiti, Mascherano, Semedo – Sergi Roberto (Deulofeu), Busquets, Paulinho (Rakitic) – Denis Suarez (Andre Gomes), Luis Suarez, Messi. Vezetőedző: Valverde.

Kép: UEFA.com

Kép: UEFA.com

Csak azért lehetett egyáltalán esélye a továbbjutásra a Barcelonának, mert riválisuk, a tavalyi döntős Juventuss is botlott. Pedig a torinóiak sem egy lehetetlen küldetésmegoldására vállalkoztak: Portugáliába, a Sporting otthonába látogattak, ám egy gyenge első játékrész megpecsételte sorsukat.

A 20. percben egy Buffonról kipattanó lövést értékesített a védekező középpályás Cesar, így tehát a hazai csapat került előnybe, borítva a papírformát. A meccs első felében nem akart működni a Zebrák támadójátéka, nagyjából súlytalanok voltak elöl és alig-alig akadt csak bármilyen lövésük, amivel Rui Patricio kapuját terhelték.

A fordulás után aztán ha nem is támadtak fel, de a teljesítményük javult. Többet volt náluk a labda, többet próbálkoztak, a végén pedig nagy nehezen egy gól is összejött: Cuadrado hibátlan indítása után a remek érzékkel kiugró Higuain volt a befejező, így pedig kialakult az 1-1-es végeredmény, ami amúgy gyakorlatilag egyik félnek sem jó.

Mivel mind a két találkozón döntetlen született, ezért az arányok nem változtak: a Barca továbbra is vezeti a csoportot, mögöttük 3 pont lemaradással következik a Juventus, majd újabb 3 pontra a Sporting, majd az Olympiakos.

Sporting – Juventus 1-1
Helyszín: Jose Alvalade Stadion (Lisszabon) Vezette: Turpin
Gólszerzők: Cesar (20.), Higuain (79.)
Sárga lapok: Dost, Acuna, Coates ill. Mandzukic
Kiállítva: – 

Sporting: Rui Patricio – Jonathan Silva, Ristovski, Coates, Pinto – Battaglia, Cesar (Palhinha) – Acuna, Bruno Fernandes, Gelson Martins – Dost (Doumbia). Vezetőedző: Jesus.

Juventus: Buffon – Alex Sandro, Chiellini, Barzagli, De Sciglio (Douglas Costa) – Khedira (Matuidi), Pjanic – Mandzukic, Dybala (Bernardeschi), Cuadrado – Higuain. Vezetőedző: Allegri.

A D-csoport állása 4 forduló után:

Képernyőfelvétel (307)

Köszönet a táblázatért az eredmenyek.com-nak!