Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Minden idők egyik legváratlanabb mesterhármasa – videóval

Az utóbbi években a futballszurkolók egy-egy Messi, Ronaldo vagy Harry Kane mesterhármas hallatán szinte már fel sem kapják a fejüket, tegnap azonban olyan dolog történt a Paris Saint-Germain – Anderlecht mérkőzésen, amire korábban még nem volt példa.

getty

A szokásokhoz híven Kurzawát illette a meccslabda (gettyimgages)

Történt ugyanis, hogy kényelmes, 2-0-s párizsi vezetésnél a hazaiak balhátvédje, Layvin Kurzawa úgy döntött, hogy ne csak mindig Neymarról, Cavaniról és Mbappéról szóljanak a hírek,  és 27 perc leforgása alatt mesterhármast szerzett! Az önmagában nem mindennapi teljesítményt tetézi, hogy a Bajnokok Ligája történetében még soha nem fordult elő, hogy egy védő három gólt tudott volna lőni egy mérkőzésen.

Ez azért is hatalmas teljesítmény, mert a nemzetközi futball soha nem szegénykedett gólerős hátvédekben, hogy csak az utolsó 15 évet említsük a Bajnokok Ligája történetéből: Roberto Carlos (16 BL-gól), Cristian Panucci, Sergio Ramos, Piqué és Dani Alves (11-11), John Terry (10), de kettőnél többször egyikük sem talált a hálóba egy mérkőzés alatt.

A 25 éves, guadeloupe-i és lengyel felmenőkkel rendelkező  Kurzawa egyébként harmadik szezonját tölti a francia fővárosban, és sok más tehetséghez hasonlóan a Monaco akadémiáján nevelkedett. A francia utánpótlás válogatottakat végigjárva 2014-ben a nagyok között is bemutatkozhatott, a hazai rendezésű 2016-os Európa-bajnokságon azonban nem vett részt.

A mérkőzés összefoglalója, Kurzawa góljai 2:05-től láthatóak:

(zp)