Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: hivatalos az El Clásico pontos időpontja!

A mostani szezonban már volt két El Clásico a spanyol szuperkupában, ám a bajnokság első szuperrangadójára egészen sokat kell még várni. Igaz, a december 23-i időpontot a spanyol futball szerelmeseinek karácsonyi ajándékának is felfoghatjuk.

clasico

Azt eddig is biztosra tudtuk, hogy a Real Madrid és az FC Barcelona bajnoki „odavágójára” december 23-án fog sor kerülni. Ám hatalmas meglepetésre több évtizedes rekordot állítva, már délután 1 órakor egymásnak feszülnek majd a felek.

A LaLiga tegnap kora este a hivatalos Twitter-csatornáján keresztül közölte, hogy a korábbi találgatásoknak megfelelően tényleg nagyon korai időpontban, délután 1-kor kerül sor a Santiago Bernabeuban a szezon leginkább várt meccsére.

Már korábban is lehetett hallani az ötletről, ám a döntés még így is meglepetésként hat. Az ok pedig nagyon egyszerű. Pénz. Ugyanis az a majdani bizonyos szombat délutáni 13:00 az az időpont, amely a világon a lehető legtöbb embernek alkalmas a mérkőzés televízióban történő megtekintésére. A kereskedelmi jogok, reklám pénzek pedig szépen hoznak majd a közvetítések által mind a liga, mind pedig a csapatok számlájára.

Megjegyzendő, hogy idén tavasszal már láthattunk ilyen különleges időpontban derbit a globális kiszolgálás érdekében: a Milan – Inter rangadót vasárnap délben rendezték.

Balogh József