Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho hétvégén visszatér a Stamford Bridge-re

Karrierje legemblematikusabb állomáshelye volt a Chelsea együttese José Mourinho számára. A portugál két részletben volt a londoniak mestere, ám a tavalyi évhez hasonlóan (amikor már a Manchester Unitedet vezette) ismét ellenfélként tér vissza szeretett csapatához.

mourinhoVShuddersfield001

Vasárnap 17:30-kor az idény egyik legvártabb rangadóját rendezik a Premier League-ben. A címvédő Chelsea fogadja a bajnoki elsőségre már 2013 óta éhező Manchester Unitedet. José Mourinho tavaly vette át a „Vörös Ördögöket”, akikkel egyből megnyerte az Európa Ligát. Ennek a sikernek köszönhetik, hogy idén már a Bajnokok Ligájában szerepelnek, lévén a bajnokságban csak a hatodik helyen végeztek tavasszal. Ám a 2017-18-as szezonra változott a felállás: a MU második, a Chelsea negyedik a bajnokságban.

Sőt, a Chelsea nagyon rossz előjellel várja a hétvégi derbit, ugyanis hét közben óriási vereséget szenvedtek a BL-ben. És akkor arról már ne is beszéljünk, hogy az ellenfél menedzsere az az ember lesz, akinél senki sem ismeri jobban a „Kékeket”.

„Nagyon fontos lesz ez a meccs, mert nagyszerű ellenfelek, és mert ők a bajnokok. De az érzelmi szemponttól eltekintve ez is csak egy újabb mérkőzés. Be kell vallanom, hogy ez egy kicsit más helyzet, de ez is csak egy szokványos nap lesz, és néhány év múlva még szokványosabb lesz, és négy vagy öt év múlva senki sem fog emlékezni arra, hogy a Chelsea edzője voltam.” – próbálta elbagatellizálni a meccs, számára hatalmas érzelmi megterhelést jelentő mivoltát Mourinho.

Balogh József