Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Messi 600!

Őrületes mérföldkövet érhet el ma este Lionel Messi az FC Barcelona – Sevilla mérkőzésen, már pusztán azzal, hogy ha pályára lép. És ez vélhetően meg fog történni. Az argentin zseni ezzel pedig 600. tétmeccsén lép pályára a katalán sztárcsapat színeiben.

forradalmarmessi

Amióta debütált az FC Barcelonában, azóta Lionel Messi szinte mindent megnyert már, legyen az klubtrófea, vagy egyéni elismerés. A „Bolha” becenevű támadó rengeteg sztárcsapattárs mellett bizonyította játékbeli, és emberi nagyságát.

Messi a 2004-05 szezonban, az úgynevezett Ronaldinho-Rijkaard érában debütált egészen pontosan 2004. október 16-án, mégpedig az Espanyol elleni városi rangadón. A dél-amerikai csatár első góljára a hetedik meccséig kellett várnia, ám azóta már jelentősen javított a gól/meccs mutatóján. Mindamellett, hogy az elmúlt tizenhárom évben Messi lett a klub történetének leggólerősebb játékosa, a pályára lépéseket tekintve „csak” a harmadik helyen áll. A Közel-Keleten légióskodó Xavi 767, míg a fellépéseit még mindig gyarapító Andrés Iniesta 642 meccsnél jár a Barca legendás mezében.

Messi értelemszerűen eddig 599 mérkőzésen kapott lehetőséget gránátvörös-kékben (illetve alternatíváiban), amelyek nagy része természetesen győzelem: 425. Az ezek mellé becsúszó 105 döntetlen és 69 vereség apróságnak tűnik. A szédületes információ pedig: 523 szerzett gól, és 197 gólpassz! 32 darab klubtrófea (bajnoki címek, spanyol kupák, BL-trófeák…). és 21 egyéni elismerés, amelyek közül 5 Aranylabda.

Balogh József