Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Paco Alcacer volt a nyerőember a Sevilla ellen – videóval

Jobban kezdte a meccset a Barcelona a Sevilla elleni rangadón, akár gólokkal vezethettek volna már az első félidőben is, de csak egy jött ebből össze. A Sevilla a második félidőre összeszedte magát kicsit, egyenlített is, de ez Paco Alcacer estéje volt, aki begyűjtötte a három pontot a katalánoknak. 

w_900x700_04214438david-ramirez---fcbarcelona-vs-sevilla---5877

Forrás: laliga.es

Barcelona – Sevilla: 2-1 (1-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Gonzalez Gonzalez
Gólszerző: Paco Alcacer (23. 65.) ill. Pizarro (59.)
Sárga lap: Messi (93.) ill. –
Kiállítás:  –ill. –

Barcelona: Ter Stegen, Alba, Umtiti, Pique, Semedo, Iniesta (Paulinho, 60.), Busquets, Rakitic (Mascherano, 90.), Paco Alcacer (Deulofeu, 66.), Messi, Suarez.  Vezetőedző: Ernesto Valverde

Sevilla: Soria, Corchia, Kjaer (Geis, 74.), Lenglet, Escudero, Banega, N’Zonzi, Pizarro, Jesus Navas, Sarabia (Nolito, 63.), Muriel (Ben Yedder, 76.) . Vezetőedző: Eduardo Berazzo

Jól kezdett a Barca, már a 4. percben helyzetbe került Messi, de védeni tudott a kapus, ahogy egy perccel később is, amikor szintén az egyedül hagyott argentin rohant be a kapu elé. Az 5. percben Luis Suarez kapott remek labdát a kapu előterében, de nem jól vette át, és nem tudta értékesíteni a kiváló ziccert. A 14. percben Umtiti hibázott nagyot, amit ki is használt Muriel, de hiába mehetett egyedül a kapu felé, a lövést nagyon elrontotta. A 18. percben Iniesta szerezhette volna meg a vezetést, de gyönyörű lövése centikkel a kapufa mellett szállt el. Aztán az első Barca gólig csak a 23. percig kellett várni. Escudero hibázott, és adott gólpasszt Paco Alcacernek, aki Soria karja alatt lőtte a hálóba a labdát. A 28. percben ott lehetett volna a második, miután Rakitic beadását Alcacer sarokkal próbálta belőni centikkel a kapu előtt, de nem jött össze a mozdulatsor. Ezt követően a Sevilla percei következtek, szépen passzolgattak Ter Stegen kapuja előtt, de nem sikerült a lövésig eljutniuk. A Barca továbbra is jobban játszott, de a második gólt már nem tudták összehozni.

A második félidő egy Sevilla helyzettel kezdődött, Muriel lőhetett megint a 47. percben, de a labda centikkel elkerülte a kaput. A vendégek jobban kitámadtak, látszott a játékukon, hogy szeretnének egyenlíteni, és így többet is birtokolták a labdát. Az 59. percben Sarabia maradt egyedül és lőhetett volna, de Semedo még odaért az utolsó pillanatban. A mentés utáni szögletből azonban Pizarro megszerezte az egyenlítő találatot egy tökéletes fejesből az 59. percben. A 63. percben Pique találta el a felsőlécet egy távoli lövésből, a 65. percben azonban már nem hibázott a Barca, és megszerezte a második gólját is. Rakitic adta be a labdát középre, amire Paco Alcacer érkezett nyújtott lábbal, és el is lőtte a kapus mellett. A 69. percben Suarez hagyott ki egy hatalmas óriási helyzetet, a 72. percben pedig Soriának kellett hatalmasat védenie Deulofeu lövésénél. Az utolsó percekben már kevésbé volt nagy az iram, egyik oldalon sem voltak nagyobb helyzetek, és a négy perc hosszabbítás végén változatlanul fújta le a játékvezető az eredményt.

 

Alaves – Espanyol: 1-0 (0-0)
Gólszerző: Santos (1.) ill. –
Sárga lap: Dieguez (15.), Alfonso (26.), Pina (51.), Ely (58.), Medran (74.), Garcia (77.), Santos (79.) ill. Hermoso (21.)
Kiállítás:  –ill. Hermoso (39.)

Harcosan játszott az eddig utolsó helyen álló Alaves, és nagyon hamar, a mérkőzés első percében megszerezte a vezetést. A meccs első szögletét követően Christian Santos egy gyönyörű mozdulattal vette be a katalánok hálóját. A 29. percben akár kettővel is vezethettek volna, de Manu Garcia lövése csak centikkel kerülte el a kaput. Az Espanyolnak nem volt szerencséje sem, hiszen a 39. percben Hermoso egy könyöklésért megkapta a második sárgáját, így idő előtt kellett elhagynia a pályát.

A második félidőben az Alaves tartotta a vezetését, nem hagyta még lövésig sem nagyon eljutni a Espanyolt, és ezért akár több sárgát is begyűjtöttek. Egyedül a 76. percben volt egy nagyobb helyzetük, de Leo Baptistao elrontotta a lövést, ami elkerülte végül a kaput. Az Alaves a 80. percben azért a védekezés mellett egy szép helyzetet is összehozott, és a Pau Lopeznek kellett bravúrral védenie Mubarak Wakaso bal alsó sarokba tartó lövését. Az eredmény a mérkőzés végére sem változott.