Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Négygólos meccsen ikszelt a Leicester, kikapott a Newcastle

A Premier League 11. fordulójából már öt meccset lebonyolítottak, ezeket az összecsapásokat pedig ezúton foglaljuk össze! Pályán volt a Leicester, a Newcastle, és többek között a West Bromwich, és az újonc Huddersfield is. Utóbbi ráadásul győzött, ahogyan a Burnley is, amely múltkori sikere után ismét három pontot zsebelt be, a Swansea pedig továbbra is sereghajtó.

IMG_20171104_181729Crouch fejesgólja pontot ért a Stoke számára a Leicester ellen! (forrás: twitter.com/Premierleague)

Az elmúlt szezont megelőzően bajnoki címet bezsebelő Leicester City a Stoke City vendégeként szerepelt a forduló nyitányán.

A vendégek kerültek előnybe a 33. percben Iborra révén (0-1), ám Xhakiri révén hamar jött az egalizálás, még a 40. minutum előtt (1-1)! Ezzel eldőlt az első játékrész, melynek során Vardy és társai, vagyis a Leicester játszott nagy mezőnyfölényben, de mindkét klubnak 2-2 kaput eltaláló lövése volt.

A fordulást követően előnybe ismét a Leicester tudott kerülni Mahrez révén, aki a 60. percben vette be Butland kapuját (1-2)! Majd jött Xhakiri, aki ezúttal nem gólt lőtt, de az általa beívelt szöglet után fejelt Crouch a vendég kapuba a 73. percben (2-2)! A legvégén Iheanacho talált a hazaiak hálójába, ám a 88. percben esett találatot les miatt nem adta meg a játékvezető, így pontosztozkodással zárult a Premier League 11. fordulójának nyitómeccse.

Premier League, 11. forduló
Stoke City – Leicester City • 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Xhakiri (39.), Crouch (73.), ill. Iborra (33.), Mahrez (60.)


A Burnley zsinórban második sikerét aratta ma délután a PL-ben. Ezúttal a Southampton otthonában Vokes hajrában szerzett fejesgóljával jött össze a győzelem, melynek köszönhetően már a 6. helyen áll a vendégségben sikert arató klub! Ennek ellenére a Southampton volt végig mezőnyben a jobb, és a 3 pontot bezsebelő klubnak pedig az volt az egyetlen kapura tartó lehetősége, mely végül tehát győzelmet ért. A Southampton 3 veretlen meccs után kapott ki, és jelenleg a 13. helyen áll a tabellán.

Southampton – Burnley • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Vokes (81.)


Az újonc Huddersfield alakulata a West Bromwich Albiont fogadta, s a találkozó első félidejének hajrájában lőtt óriási gólt hazai részről La Parra (1-0)! Az 57. minutumban Schindler megkapta második sárga lapját, így a hazaiak emberhátrányba kerültek. Ennek ellenére nem tudott a West Bromwich pontot sem menteni, amely ezzel zsinórban harmadik meccsét vesztette el!

Huddersfield – West Bromwich Albion • 1-0 (1-0)
Gólszerzők: La Parra (44.), ill.


A Newcastle United – Bournemouth meccsen a hazaiak a 17. percben Gayle révén találtak a kapuba, de les miatt nem adták meg a gólt. A hajrában Pugh lőtt kis híján gólt, de a hazaiak védője nagyot mentve a kapufára pöckölte a labdát a 89. minutumban! Ennek ellenére nem úszták meg a Szarkák – a ráadás második percében Cook fejese landolt a hazai kapuban, ez pedig minden eldöntőnek bizonyult (0-1)! A Newcastle a múlt heti Burnley elleni vereségét követően tehát ismét pont nélkül hagyta el a pályát.

Newcastle United – Bournemouth • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Cook (90+2.)


A fentebbi meccsekkel egyidőben Walesben is zajlott egy összecsapás, ahol a Swansea a Brightont fogadta. A vendégek a 29. percben előnybe kerültek! A gólt Murray szerezte, aki Knockaert belőtt labdáját juttatta a kapuba (0-1)! A meccs végén, a 92. percben Narsingh kis híján pontot mentett, de lökete a felső lécet találta el, így a Brighton győzött! A Swansea ezzel továbbra is kieső helyen áll, míg a Brighton a 15. pozíciót fogadta el.

Swansea City – Brighton & Hove Albion • 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Murray (29.)

Nagy Dávid