Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy újabb legendával leszünk szegényebbek

A szezon végén egy újabb nagyszerű labdarúgó, egy igazi példakép, a modern labdarúgás egyik megtestesítője akasztja szögre a stoplist. A következő cikkel és grafikával tisztelgünk a valaha volt egyik legjobb középpályás Xavi Hernández előtt. Sajnos az idő múlandó…

1493899966_231916_1493907419_noticia_normal

Akkor születtem – jegyzi meg a szerkesztő –  1991-ben, amikor mindössze 11 esztendősen Xavi az FC Barcelona igazolt labdarúgója lett. Példátlan karrier az övé, hiszen mind klubszinten, mind pedig a válogatottal mindent megnyert, amit egy labdarúgó megnyerhet. Sohasem volt a rivaldafényben, mindig roppant szerényen dolgozott a sikerekért, úgy, mint egy átlag ember és egy igazi példakép. Sokak úgy vélik, hogy Lionel Messi helyett anno neki kellett volna egy Aranylabdát nyernie, ám ez az egy egyéni elismerés nem jött össze a számára.

A felnőttek között 1998-ban debütált és 2015-ig bezáróslagosan 745 tétmeccsen öltötte magára az FC Barcelona mezét. Sikereit és eredményeit nem soroljuk, a betűkarakterek helyett beszéljen a lentebb látható grafika. Mindig hű maradt a katalán klubhoz, ám volt benne akkora önérzet, hogy amikor úgy érezte, hogy már nem feltétlenül van a csapat javára, akkor felállt és a levezetést választotta. Így került a katari Al-Sadd csapatához, melynek színeiben kupát nyert, 39 tétmeccsen 11 gólt szerzett és 13 gólpasszt osztott ki. Klubszinten immáron több mint 60 ezer percet töltött a pályán tétmérkőzésen, jövőre pedig visszavonul. Szögre akasztja a stoplist egy nagy legenda, egy példakép, aki beváltja ígéretét és visszatér, hogy profi pályafutása alatt szerzett tapasztalatait az FC Barcelona kötelékében kamatoztassa.

XAVI