Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Görögország: rangadón mentett pontot az éllovas – videóval

Tegnap este rendezték a Panathinaikosz és az AEK Athén örökrangadóját. Az esélyesek egyáltalán nem szóltak egyik gárda mellett sem. Talán a vendégek bízhattak valamelyest jobb formájukban.

Amióta pár éve magát a görög futballt is elérte a gazdasági és minőségbeli válság szinte teljesen lefutottá lett a Super League. Az Olympiakosz folyamatos bajnoki címei mellett ugyanis már csak az maradt a kérdés, hogy ki szerzi meg az ezüstérmet. Ugyanis a Pana is teljesen belesüllyedt az üldözőbolyba. Az újjá alakult, majd az élvonalba nemrég visszatért AEK jelenleg régi fényében tündökölhet. A fővárosiak ugyanis vezetik a bajnokságot. Igaz, könnyen lehet, hogy ma este már új éllovast köszönthetünk! A PAOK az Atromitoszt fogadja. Ha a hazaiak nyernek, pontszámban beérik az AEK-et. Azonban egy vendég győzelem Atromitosz elsőséget eredményezne, legalább a hét végéig. No, de vissza a tegnap esti rangadóra!

Ugyan pontozással bírálva az első félidőt inkább az AEK-nek adhattuk volna. Persze ettől függetlenül a Pana hívei lehettek elégedettebbek, ugyanis a brazil Rodrigo Moledo góljával megszerezték a vezetést. A szünet után fordult a kocka. A zöldmezesek még nagyobb fokozatra kapcsoltak, és szerették volna bebiztosítani a győzelmet. Csakhogy gólt már nem ők, hanem a vendégek tudtak szerezni. A 95. percben a korábbi Inter-nevelésű horvát tehetség, Marco Livaja tudott egyenlíteni. Az 1-1-es végeredmény egyik félnek sem igazán jó eredmény.

Panathinaikosz – AEK Athén 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Moledo (10.), ill. Livaja (90+5.)

A görög bajnokság állása:

görögtabella20171120

A meccs összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=OxUJPPNDigM

Balogh József