Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Már nem Ronaldoé a La Liga „fejes-rekordja”!

Egyre kellemetlenebb Cristiano Ronaldo formahanyatlása. Mivel a portugál sztár továbbra is csak egyetlen gólnál jár a spanyol bajnokságban, nem meglepő, hogy egy komoly egyéni rekordnak volt búcsút mondani a hétvégén.

cr001

Egészen idáig ugyanis Cristiano Ronaldo vezette a La Liga történetének fejesgóllövő-listáját. A Real Madrid Aranylabda-halmozója amióta 2009-ben Spanyolországba igazolt egészen pontosan 47-szer vette be fejjel az ellenfelek kapuját a bajnokságban.

Azonban ezt a rekordot elbitorolta tőle most az Athletic Bilbao veterán támadója, Aritz Aduriz. A baszk játékos a Villareal elleni derbi hajrájában bólintott a kapuba, megmentve ezzel egy pontot a Bilbaonak. Aduriznak tehát ez már a 48. fejes találata volt a bajnokságban, amelyben már a 2003-04-es szezon óta gyarapítja góljai számát.

Valószínűleg lesz még adok-kapok, azaz helycsere a C. Ronaldo – Aduriz versenyben az elkövetkezendő években. Kérdés inkább az, hogy a „Királyiak” félistene meddig marad még Madridban, illetve hogy a 36 éves Aduriz mikorra tervezi visszavonulását.

Érdekesség, hogy a fejes-lista harmadik helyén szintén egy Real Madrid játékos áll. Ő nem más, mint Sergio Ramos. A spanyol védő 33 gólnál jár fejjel.

Balogh József