Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a továbbjutás küszöbén a Real, a Liverpool és a Besiktas is – előzetes

Az ötödik forduló veszi kezdetét a mai napon a Bajnokok Ligája csoportkörében, ami azt jelenti, hogy a már biztos négy továbbjutóhoz (PSG, Bayern, Manchester City, Tottenham) újak fognak csatlakozni. A papírforma az lenne, ha a Real Madrid is bebiztosítaná az este folyamán a továbbjutását, míg bizonyos együttesek – Napoli, Lipcse, Monaco, Dortmund – az életben maradásért küzdenek!

bl2018efgh

E-csoport:

Szpartak Moszkva – Maribor 

Sevilla – Liverpool (TV: Sport 1, 20:45)

A mai napon két mérkőzést is rendeznek 18 órás időpontban, köztük a Szpartak Moszkva és a Maribor partiját. A jelenleg öt pontos hazaiak egy győzelemmel komoly lépést tehetnek a továbbjutás felé, hiszen a hét pontos Sevilla és a nyolc pontos Liverpool, vagyis a csoport két legfőbb esélyese feszül egymásnak később.

Ami ezt a két csapatot illeti, csörtéjük a nap egyik legizgalmasabb összecsapását hozhatja: győzelme esetén mindkét csapat biztosan továbblép ugyanis, de ha nem nyernek a moszkvaiak, a Liverpoolnak éppenséggel a döntetlen is elég lehet Andalúziában. Ennek megfelelően Jürgen Klopp elmondása szerint “érett” futballt vár csapatától a Ramón Sánchez Pizjuánban.

F-csoport

Napoli – Sahtar Donyeck

Manchester City – Feyenoord

A City és a holland bajnok összecsapása nem kecsegtet túl sok izgalommal, Pep Guardioláék számára már csak a csoportelsőség megszerzése a cél, amire az eddig 0 pontos Feyenoord ellen hazai pályán jó esélye is van. A csoport másik találkozója ellenben igencsak érdekesnek ígérkezik, a Napoli számára ugyanis kötelező a győzelem odahaza a Sahtar ellen, mégpedig úgy, hogy az egymás elleni eredmény tekintetében is beérjék az első találkozón 2-1-re diadalmaskodó ukránokat. Ha az ukránok ugyanis elkerülik a vereséget a San Paolóban, búcsúzik az első számú olasz banokesélyessé előlépő Napoli!

hamsyk

(Fotó: uefa.com)

G-csoport

Besiktas – Porto (TV: Sport TV, 18:00)

Monaco – RB Leipzig (TV: Film Mánia, 20:45)

Remek pozícióból várja a Besiktas a ma estét, a török bajnok számára a döntetlen is továbbjutást érne a Porto ellen. A csoport másik találkozóján a négy pontos Lipcsének és a két pontos Monacónak is nagyon kellene a három pont, igazán kiélezett találkozóra van tehát kilátás a hercegségben. A lipcseiek ugyanakkor idegenben a bajnokságban sem túl jók, a BL-ben pedig eddig nem tudtak pontot szerezni otthonuktól távol, így nem mondhatnánk, hogy Gulácsiék az esélyesek, annak ellenére, hogy a Monacóból két francia válogatott sztárja, Djibril Sidibe és Thomas Lemar is hiányozni fog.

H-csoport

APOEL Nicosia – Real Madrid (TV: M4 Sport, 20:45)

Borussia Dortmund – Tottenham (TV: Sport 2, 20:45)

A Madridnak adott esetben a döntetlen is elég lehet Cipruson, de Gareth Bale és Sergio Ramos hiánya ide vagy oda, a Királyiak alighanem három ponttal számolnak az APOEL ellen. Ami Sallai Rolandot illeti, egyelőre csak tippelni lehet, hogy a kezdőcsapatban kap-e lehetőséget a válogatott szélső, a Goal mindenesetre ezúttal a kezdőbe vizionálja.

A Dortmund hazai pályán fogadja a Spurst, a csúnya hullámvölgybe kerülő sárga-feketéknek kötelező lenne a győzelem, ha még komolyan gondolják a továbbjutást, míg a Sarkanytúsok csoportelsőségüket biztosítanák be a Signal Iduna Parkban. Jó hír lehet a hazaiak sikeréért szorítóknak, hogy az edzésekről “elkésegető” Pierre-Emerick Aubameyangra számít a szakvezetés a sorsdöntő mérkőzésen, annak ellenére, hogy a Stuttgart elleni, egyébként elbukott bajnokira fegyelmi okokból nem nevezték. A Spursnél ráadásul több angol forrás szerint nem jelöli a kezdőbe Mauricio Pochettino Harry Kane-t, így a dortmundi védőknek “csak” Fernando Llorrentével kellene megküzdeniük!

Lasányi Csaba