Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Sallaiék ellen brillírozott a Real – videóval

Utolsó előtti fordulójához érkezett a Bajnokok Ligája 2017/18-as kiírásának csoportköre, ahol is a legnagyobb várakozás a H (mint halál) csoport küzdelmeit előzte meg, hiszen a ma esti összecsapásokon dőlt el, hogy a Borussia Dortmundot láthatjuk-e még tavasszal a legrangosabb kupasorozatban…

benzema

1. félidő: Vendégszereplés és pocsék forma ide vagy oda, a Real Madrid mindig Real Madrid marad: egy csapat, mely minden mérkőzésre favoritként fut ki! Ennek megfelelően kezdték a Blancók az első játékrészt a Sallai Rolandot is a kezdőcsapatban tudó APOEL Nicosia ellen.

A hazaiak már az első percekben a saját kapujuk elé szorultak, melynek meg is lett a következménye, hiszen Luka Modric révén negyedtávnál megszerezte a vezetést a vizitelő Királyi Gárda, majd ahogy az várható volt, rövidesen növelték is előnyüket: a gyenge teljesítménye miatt gyakorta elővett Karim Benzema, és rendkívüli alázattal megáldott Nacho Fernández iratkoztak fel a jegyzőkönyvbe.

A félidő slusszpoénját Benzema szolgáltatta: 45+1. percben szerzett góljának hála 4 góllal fordulhatott csapata. Ilyen erős kezdésre számítottunk?

2. félidő:  Nem túlzás talán azt mondani, hogy a Real ott folytatta a 2. játékrészben, ahol a szünet előtt félbehagyta: 10 perc sem kellett ahhoz, hogy Cristiano Ronaldo még kétszer bevegye az összeomlott hazaiak kapuját.

Bár több gól már nem esett a találkozón, objektíve kijelenthetjük, hogy a Királyiak elérték céljukat: a magabiztos győzelmet a mostanában sokat kritizált Ronaldo és Benzema vezetésével érték el, miközben olyan tehetségek is játéklehetőséghez juthattak, mint Theo Hernández, Dani Ceballos, Marco Asensio, vagy Borja Mayoral (Zidane két Joekeréről, Nachoról és Lucas Vázquezről nem is beszélve).

APOEL Nicosia – Real Madrid 0 – 6 (0 – 4)
Helyszín: GSP Stadium (Nicosia, Ciprus); Vezette: Artur Soares Dias (portugál)
Gólszerzők: – ill. Modric (23.), Benzema (39., 45+1.), Nacho (41.), Ronaldo (49., 54.)
Sárga: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

APOEL Nicosia: Perez – Vouros, Rueda, Carlao, Laogo – Morais (Ebecilio 66.), Vinícius (Farias 59.) – Zahid, Sallai (Efrem 60.), Aloneftis – Pote. Vezetőedző: Georgios Donis

Real Madrid: Casilla – Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo (Theo 58.) – Modric, Kroos (Ceballos 59.), Asensio – Lucas, Benzema (Mayoral 64.), Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane

1. félidő: A Dortmund számára egy valódi “most vagy soha” volt ez a találkozó, így is ugrottak neki Peter Bosz tanítványai. Az alaposan felforgatott kezdőben két támadó középpályás, Shinji Kagawa és Mario Götze egymás mellett kapott lehetőséget, de a túloldalon Pochettino mesternek is akadtak érdekes húzásai.

A kezdeti óvatoskodás és kiegyenlítettség ellenére belelendült a játékba a Dortmund a félidő végére: Aubameyang találatának köszönhetően egygólos előnnyel fordulhattak.

2. félidő: Ez a fölény azonban nem bizonyult túl időtállónak: Harry Kane 4 minutummal a második 45 perc kezdete után betalált a sárga-feketék kapujába. A Ruhr-vidékieket alaposan megzavarta a bekapott gól: a játékukból kiveszett a tűz, ami az első félidőben még megfigyelhető volt rajtuk. A Tottenham ellenben mindinkább feléledt, hiszen tudták jól: egy dortmundi győzelem csoportelsőséget jelentene nekik.

Az áldozatos munka pedig – ahogy általában – egy Son-gól formájában hozta meg gyümölcsét a 76. percben. Ez a győzelem a Tottenhamnek csoportelsőséget, a Dortmundnak pedig a BL-ből való kiesést jelentette. Auf Wiedersehen, Peter Bosz?

Borussia Dortmund – Tottenham Hotspur 1 – 2 (1 – 0)
Helyszín: Signal Iduna Park (Dortmund, Németország); Vezette: Clement Turpin (francia)
Gólszerzők: Aubameyang (31.) ill. Kane (49.)
Sárga: Schmelzer (52.), Toljan (90+6.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Borussia Dortmund: Bürki (Weidenfeller 90+2.) – Toljan, Bartra, Zagadou (Toprak 78.), Schmelzer – Weigl – Yarmolenko, Götze, Kagawa (Castro 66.), Guerreiro – Aubameyang. Vezetőedző: Peter Bosz

Tottenham Hotspur: Lloris – Dier, Sánchez, Vertonghen – Aurier, Winks, Eriksen (Sissoko 85.), Rose – Alli (Dembélé 81.) – Son, Kane (Llorente 86.). Vezetőedző: Mauricio Pochettino

 

A H csoport állása 5 fordulót követően

kk