Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Versenyben maradt a Napoli – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti, 5. fordulójában a Napoli győzelmi kényszerben lépett pályára, végül pedig kiütve ukrán ellenfelét még életben tartotta legjobb 16 közé jutásának esélyét. Eközben a csoport élén álló Manchester City 5. meccsét is megnyerte, és eldőlt, hogy az első helyen zárja a kvartettet, a továbbjutása viszont már az előző körben bizonyossá vált. A Feyenoord búcsúzott, míg a Napoli miatt nehéz helyzetben lehet a Shakhtar, de még mindig a “keletiek” kezében a sorsuk az utolsó körre tekintve.

tumblr_ozseqmFzka1vqb7ufo1_1280Elhasalt Nápolyban a Shakhtar, a Napoli pedig még tovább is juthat az utolsó fordulóban! (forrás: twitter.com/sscnapoli)

A Napoli győzelmi kényszerben lépett pályára hazai közegben az ukrán Shakhtar Donetsk csapatát fogadva. Az olasz bajnoki éllovas számára a 3 pont begyűjtése nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy a nápolyi alakulatnak egyáltalán esélye legyen még a BL kieséses szakaszába jutni. Az utolsó előtti körben – ami a csoportmeccseket illeti – ezzel esély is adódott a Napoli számára még arra, hogy az előtte álló Shakhtart megfékezze, és adott esetben majd az zárófordulóban meg is előzte az éllovas Manchester City ellen játszó ukrán gárdát, és az El-be taszítsa a mai meccsig csupán 3 pontot begyűjtő, de egyébiránt elég jó játékot mutató olasz együttes.

Jól megszokott módon a Napoli már a meccs elején közel járt a gólszerzéshez, de a 2. percben Callejón lövése után Pyatov gyűjtötte be a labdát. A 10. minutumban villant a vendég együttes is, ám Taison pontatlan volt, próbálkozása nyomán a labda mellé ment. Insigne is villant, aki a 28. percben vette volna be a vendégek kapuját, de Pyatov az ő lövését is kivédte, így továbbra is maradt a 0-0-s állás. Ez az eredmény pedig maradt is a szünetig.

A fordulás után azonban nem kellett sok a hazaiaknak, megszerezték a tőlük elvárt vezetést! Az 56. percben Insigne használta ki a rést a vendégek védelmén, távoli bombát megeresztve, s ezúttal már Pyatov sem tudott menteni (1-0)! A 69. minutumban Zielinski megduplázta volna a nápolyi előnyt, de hiába a jó helyzet, fölé lőtt a lengyel. Ám Zielinski góllal rukkolt elő, hiszen a 81. percben Mertens talált elé, a lengyel pedig meglőtte csapata második gólját (2-0)! Mertens pedig két percen belül kétszer is benne volt egy találatban, hiszen a 83. minutmban a belga a kipattanót fejjel tette be, ezzel minden végleg eldőlt ezen a meccsen (3-0)! A vége is ez maradt, a lefújást követően pedig ünnepelhettek a hazaiak, akik ezzel együtt életben tartották még továbbjutási esélyüket a BL-ben, míg a Shakhtar a City ellen ki is eshet az utolsó fordulóban, ám egy döntetlen is elég az ukrán csapat nyolcaddöntőbeli szerepléséhez!

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ • F-CSOPORT
Napoli – Shakhtar Donetsk • 3-0 (0-0)
Helyszín: Stadio San Paolo, Nápoly. Vezette: Damir Skomina (szlovén)
Gólszerzők: Insigne (56.), Mertens (81., 83.), ill.
Sárga lapok: Maggio (25.), Chiriches (77.), Reina (85.), ill. Ismaily (78.), Ferreyra (85.)
Kiállítás:

Napoli: Reina – Maggio, Albiol, Chiriches, Hysaj – Diawara – Zielinski (Rui, 86.), Hamsík (Rog, 77.) – Callejón, Mertens, Insigne (Allan, 65.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

Shakhtar Donetsk: Pyatov – Butko, Ordets, Rakitsky, Ismaily – Fred, Stepanenko (Alan Patrick 70.), – Marlos (Dentinho, 79.), Taison, Bernard – Ferreyra. Vezetőedző: Paulo Fonseca


Az F-csoport éllovasa, a Manchester City már kiharcolta nyolcaddöntőbeli szereplését, és az angol együttes ma este az idegenben általa jól megszórt (4-0) holland Feyenoord gárdáját fogadta. A holland klub sorsa a BL-ben már megpecsételődött, ugyanis az eddig 1 ponttal álló csapat maximum az Európa-ligában folytathatja, ha esetlegesen harmadik lesz kvaerterrjében, amelyre a Napoli miatt vajmi kevés esély van, hiszen legrosszabb esetben nehéz azt elképzelni, hogy a nápolyi csapat ne szerepelhessen legalább az El-ben, de persze bármi megtörténhet!

Óriási hazai mezőnyfölény jellemezte a meccs elejét (is), viszont az első nagyobb lehetőségre csak 10. percben került sor, amikor is Danilo kevéssel lőtt a Feyenoord kapuja mellé! A 21. minutumban Agüero is villant, ám próbálkozását Jones hatástalanította. Az argentin ász a 33. percben is helyzetbe került, de fejese nem talált kaput, a labda akkor mellé ment. A szünetig ennél nagyobb lehetőségek már nem is alakultak ki, így gólnélküli döntetlennel ért véget az első játékrész.

A folytatásban is a City volt a meggyőzőbb, ám a 62. percben Larsson szabadrúgása mehetett volna be, de nem ment, a labda fölé szállt. A 67. minutmban már a túloldalon Yaya Touré lőtt volna gólt, de mellé ment a játékszer. Agüero is jött újból, de a dél-amerikai sem járt sikerrel, aki a 73. percben mellé vágta a játékszert. Szépen körbelőtték a kaput a hazaiak – a 83. minutumban Gabriel Jesus sem tudott betalálni, az ő fejese is mellé ment. Ám a véghajrában megtört a jég, és eldöntötte a meccset a manchesteri gárda! Gündogan passzát a 88. minutumban Sterling váltotta gólra, így folytatta remek szériáját a City, amely így a BL-ben is hibátlan, és csoportelsőként lép ezek után a legjobb 16 közé (1-0)! A Feyenoord sorsa ezzel együtt végleg eldőlt, kiesett a holland együttes, mármint kompletten az európai kupaporondról, ugyanis vereségével, és a Napoli sikerével már biztosan nem juthat az Európa-ligába sem!

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ – F-CSOPORT
Manchester City – Feyenoord • 1-0 (0-0)
Helyszín: Etihad Stadion, Manchester. Vezette: Ivan Kružliak (szlovák)
Gólszerzők: Sterling (88.), ill.
Sárga lapok: Mangala (59.), de Bruyne (60.), Danilo (86.), ill. Vilhena (56.), Jones (74.), Toornstra (79.)
Kiállítás:

Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Mangala, Danilo – Gündogan, Yaya Touré (Foden, 75.), De Bruyne (Gabriel Jesus, 64.) – David Silva, Agüero, Sterling (Diaz, 90+1.). Vezetőedző: Pep Guardiola

Feyenoord: Jones – Diks (Nieuwkoop, 72.), van Beek, Tapia, Haps – Amrabat, Toornstra, Vilhena – Berghuis (Basacikoglu, 82.), Boetius (Jørgensen, 69.), Larsson. Vezetőedző: Giovanni van Bronckhorst


Az F-csoport állása az 5. fordulót követően

IMG_20171121_224940

Nagy Dávid