Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juve – Barca: Allegrinek nem tetszik Messiék összehasonlítása

Ma este végleg eldőlhet a csoportelsőségért folytatott harc a Bajnokok Ligája D csoportjában. A Juventus a Barcelonát fogadja, és ha a vendégek nyernek, már biztos csoportelsőként várhatják a decemberi nyolcaddöntő-sorsolást.

FBL-EUR-C1-JUVENTUS-BARCELONA

A meccset felvezető tegnapi sajtótájékoztatón az újságírók előszeretettel hasonlították össze a Juventus frontemberét, vagyis Paulo Dybalat az ellenfélnél játszó honfitársával, bizonyos Lionel Messivel. Bár tudva levő, hogy a két argentin egyáltalán nem játszik hasonló stílusban és poszton, de a csapatuk életében betöltött funkciójuk roppant mód hasonlóvá kezd válni. Ugyanis Dybala még a tehetségének kihasználásának folyamatában van, de már a gárda vezéregyénisége.

Massimiliano Allegri vezetőedző természetesen nem volt boldog, hogy kulcsjátékosát ilyesfajta teherrel, mint a Messivel való összehasonlítással látják. Persze természetesen az olasz mester frappáns válasszal vágta ki magát:

„Paulo kezdeni fog a Barca ellen, de nem hasonlítanám össze Messivel. Ő fiatal, és még mindig van ideje fejlődni. Ők ketten amúgyis nagyon különböző játékosok, fizikailag és a pályára lépve is. A kezdő-tizenegyről még döntenem kell, hogy Mandzukic, Douglas Costa vagy Matuidi kezdjen a Barca ellen. Nagyszerű csapatuk van, nagyszerű teljesítményt kell bemutatnunk, hogy reménykedjünk egy pozitív eredményben.”

– próbált optimista lenni Allegri, ami mondjuk aligha könnyű dolog az „odavágón” született 3-0-s katalán győzelem után.

Balogh József