Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kane gólja ellenére botlott a Tottenham! – videóval

A Premier League, vagyis az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a Tottenham mérkőzésen nagy meglepetésre a londoniak kis híján kikaptak, ám Kane összehozta a pontmentést a West Bromwich ellen! Eközben a Watford nagyon simán nyert idegenben, míg a Crystal Palace az újabb nyeretlenségét hazai pályán szakította meg!

IMG_20171125_180359Kane gólja csak egy pontot ért, nagy meglepetésre nem bírt a Tottenham a West Bromwich csapatával! (forrás: twitter.com/premierleague)

A Premier League, vagyis az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a fővárosi Tottenham azt a West Bromwich Albiont fogadta amely zsinórban 4 alkalommal kapott ki ezelőtt, ráadásul 11 meccse nyeretlen volt! Ezzel szemben az ideiglenes otthonában, a Wembley-ben fellépő “hazaiak” hétközben a BL-ben a Dortmundot verték 2-1-re idegenben, nagy eséllyel első helyen jutnak így a legjobb 16 közé, viszont legutóbb a ligában a fővárosi derbin 2-0-ra kaptak ki az Arsenaltól. Ennek ellenére a Tottenham volt a mai találkozó esélyese.

Ám papírforma ide vagy oda, már a 4. minutumban vezetést szerzett a birminghami West Bromwich! Ekkor Livermore labdáját Rondon gurította be a leblokkoló Lloris kapujába a francia hálóőr mellett, egyben Sanchezt is felülmúlva a párharcuk során (0-1)! A 15. percben Winks próbálkozott egyenlítéssel, ám lövése mellé ment. Helyzet nem nagyon alakult ki az első félidő során, veszélyes pedig főként nem, ugyanakkor a játékrész végéhez közeledve újra volt esélye egyenlíteni a Spursnek. A 41. percben ennek ellenére Dier sem járt sikerrel, fejese a vendégek kapusáé lett. A szünetig sok lövéssel próbálkozott a Tottenham, ám kapura nem volt veszélyes a nagy mezőnyfölényben játszó londoni együttes, a West Bromwich számára pedig elég volt a vezetéshez az egész félidő alatt elért egyetlen kapura tartó lövés, melynek köszönhetően a szünetre is nagy meglepetésre a vendégek vonulhattak előnnyel.

A fordulást követően még nagyobb lett a hazaiak mezőnyfölénye, még inkább csak elvétve volt a labda a vendégeknél, ugyanakkor az egyenlítés nem akart megszületni. Ezért a 60. percben Pochettino pályára küldte a spanyol Llorentét, aki Verthongen helyét vette át, így csatár váltott védőt. Ezután 10 perccel Trippier törekedett az egalizálásra, a tizenhatosról leadott lövését viszont blokkolták, majd egyre inkább közelebb kerültünk ahhoz, hogy nagy megelégedéssel záruljon a meccs! De nem jött a gigantikus meglepetés, hiszen a 74. minutumban a Spurs gólvágója, Harry Kane pöckölte be a labdát a vendégek kapujába Alli passzát követően a hálóőr lábai között (1-1)! Természetesen igyekezett megfordítani is a találkozót a Spurs. A 82. percben az egyenlítő Kane fejese kevéssel ment fölé, majd két perccel később Alli lövése akadt el a védelemben, a 87. minutmban pedig ismét Kane villant, de mellé ment a labda az angol lövése nyomán. Hiábavalónak bizonyult a londoniak nagy igyekezete, ugyanis a lefújásig sem tudott újból betalálni a Tottenham, amely nagy meglepetésre tehát nem tudott nyerni, a sereghajtó West Bromwich pedig közel volt a sikerhez, de nem tudta megszakítani régóta tartó nyeretlenségi szériáját.

Premier League, 13. forduló
Tottenham Hotspur – West Bromwich Albion • 1-1 (0-1)
Helyszín: Wembley, London. Vezette: Mike Jones
Gólszerzők: Kane (74.), ill. Rondon (4.)
Sárga lapok: Dier (60.), ill. Barry (28.), Gibbs (60.), Nyom (77.), Foster (82.)
Kiállítás:

Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier, Sanchez, Verthongen (Llorente, 60.), Davies – Winks (Dembele, 61.), Dier – Eriksen, Alli, Son. Vezetőedző: Mauricio Pochettino

West Bromwich Albion: Foster – Nyom, Hegazy, Evans, Gibbs – Field (McClean, 67.), Livermore, Barry (Yacob, 80.) – Phillips, Rondon, Rodriguez (Robson-Kanu, 67.). Vezetőedző: Gary Megson


A fenti párharccal egyidejűleg a Newcastle United a Watford csapatát látta vendégül. A Watford az előző körben szakította meg 3 meccses vesztes szériáját, míg a Szarkák a legutóbbi 3 találkozójuk alkalmával kikaptak.

A 11. percben hazai lehetőség adódott, ám Ritchie lövése mellé ment. Túl sokat ezután nem kellett várni a bajnoki első góljára, viszont azt a vendégek szerezték! A 19. minutumban esett a találat, melyet Hughes szerzett Zeegelaar beadása után (0-1)! Joselu ezután egyenlített volna, de egy védő útját állta a labdának a 23. percben, majd a 36.-ban a hazai játékos löketét Gomes kapus védte! Hiába viszont a hazai próbálkozások, a félidő hosszabbításának első percében újból a Watford örülhetett, hiszen Yedlin lépett bele a labdába, mely saját klubja kapujába vándorolt, így öngóllal növelte előnyét a vendég együttes (0-2)! A fordulás után a manapság kiemelkedően játszó Richarlison passza nyomán Gray talált be a hazai kapuba, ezzel pedig már háromgólos volt a vendégek előnye a 63. percben (0-3)! Joselu ezután hamar igyekezett legalább szépíteni, de közeli lövésénél védett Gomes a 67. minutumban. Gray a hajrában is betalálhatott volna, de Elliot védett a 82. percben, a vége pedig 0-3 lett. Múltkori sikere után újból nyert tehát a Watford, ezúttal meglepően simán, a Newcastle pedig zsinórban 4. vereségét könyvelhette el.

Newcastle United – Watford • 0-3 (0-2)
Gólszerzők: – , ill. Hughes (19.), Yedlin (45+1. – öngól), Gray (63.)


Szintén pályán volt még az eddig említett bajnokikkal párhuzamosan a Crystal Palace is, a londoni gárda vendége pedig a Stoke City volt.

Az első félidő végéhez közeledve alakult ki az addigi legnagyobb helyzet, melyet a szezont pocsékul kezdő hazaiak igyekeztek kihasználni, ám Mcarthur kipattanóból rálőtt labdáját nagy védés követte Grant kapus részéről a 38. percben! A szünetig gól nem esett, kiegyenlített volt a lehetőség száma, labdabirtoklás terén viszont jobbnak bizonyult a fővárosi csapat.

Azonban a fordulás után hamar két gólt is láthatott a publikum! Az 53. percben Shaqiri egyéni akciója zárult a svájci góljával (0-1), majd három perccel később Townsend indította Loftus-Cheek-et, utóbbi pedig kapuba tekerte a játékszert (1-1)! A hajráig nagy izgalmak már nem jöttek, viszont akkor felrobbanhatott a hazai aréna, hiszen a 92. percben Bakary Sako a kipattanót belőve nyert meccset a Crystal Palace-nak (2-1)! Ezzel 5 meccses nyeretlenségét szakította meg a fővárosi gárda, amely számára utolsó helyezettként nagyon fontos volt ez a mai siker.

Crystal Palace – Stoke City • 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Loftus-Cheek (56.), Sako (90+2.), ill. Shaqiri (53.)

Nagy Dávid