Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane: “Szükség van a videóbíróra a La Ligában”

A hétvége nem éppen a spanyol játékvezetőké volt, hiszen több hibát is vétettek a mérkőzések alatt. Emiatt sok szurkoló már most szeretné bevezetni a technikai újításokat, és ugyanígy van ezzel a Real Madrid vezetőedzője, Zinedine Zidane is. 

Zinedine_Zidane

Forrás: itsroundanditswhite.co.uk

A La Liga elnöke, Javier Tebas már hivatalosan is bejelentette, hogy a következő szezontól bevezetik a spanyol bajnokságba is a videóbíró (VAR) technológiát. A spanyol bírói kar látványosan és hosszú ideje hibáktól hemzsegő teljesítménye ezt nagyon is indokolja, elég csak a mostani a hétvégére gondolni, ahol először Cristiano Ronaldo szabályos találatát nem adták meg les címe, de Lionel Messi Valencia elleni gólját sem adta meg a játékvezető.  a Real Madrid vezetőedzője, Zinedine Zidane is a technológia bevezetése mellett áll, még úgy is, hogy szerinte egy kicsit kevesebb lesz tőle a foci.

Elkerülhetetlen a technikai segítség alkalmazása a futballban és a La Ligában is, mert ezzel a lehető legkevesebbre csökkenthetik a vitás esetek számát, még akkor is, ha a foci veszítene spontán varázsából.”