Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: meglepetésre ikszelt, de továbbment a Real – videóval

A Real Madrid is lejátszotta a Király-kupa legjobb 32 közötti visszavágóját a spanyol fővárosban, és ha szoros küzdelemben is, de sikerrel vette az akadályt a Királyi gárda. Ezen felül rendeztek még három meccset is, több élvonalbeli klub részvételével, viszont volt másodosztályú továbbjutó is!

Real+Madrid+v+Fuenlabrada+Copa+Del+Rey+E4utV-JqLb-lBale jó játékkal tért vissza sérüléséből, csapatát gólpasszal segítette a továbbjutásban! (forrás: zimbio.com)

A Real Madrid a másodosztályú Fuenlabrada elleni párharcának visszavágója volt tegnap este a Király-kupa az elmúlt nap összecsapásainak. A Királyi Gárda idegenben “csak” 2-0-ra tudott győzni, két tizenegyessel, ám úgy lehetett vélni, a visszavágó még simább lesz Madridban.

Ezzel szemben kis híján az 5. percben előnybe kerültek a vendégek, de Fraile lövése kevéssel mellé ment. Majd újból villant a Fuenlabrada, ám Aias lövését Navas védte. A 25. minutumban viszont megtört a jég, előnybe kerültek a vendégek! Óriási meglepetésre vezetést szerzett Milla léc alá csapódó löketét követően az abszolút esélytelennek tartott gárda (0-1)! Feuilassier a félidő hajrához közeledve egalizált volna, ám Freixanet kapus résen volt, és védett a a 42. percben.

A folytatásban sem hagyott alább a vendégek lendülete! Az 57. percben egy szabadrúgást követően Aias fejjel akarta növelni csapata előnyét, de Navas védeni tudott. Pár perccel ezután, a 62. minutumban végképp közel járt az újabb gólhoz a Fuenlabrada! Ekkor Diaz fejese csattant a felső lécen! Ugyanebben a percben viszont sikerült a Real számára az egyenlítés!

Real+Madrid+v+Fuenlabrada+Copa+Del+Rey+pGniv8MdclclMayoral kétszer is betalált, az egyenlítést pedig fejjel hozta össze (forrás: zimbio.com)

A sérüléséből visszatérő Gareth Bale beadása után Borja Mayoral fejjel egalizált (1-1)! A 70. percben a walesi saját maga küldte kapura a labdát, de Freixanet kapus akkor mentett, igaz, csak elsőre, ugyanis a kipattanóra az egyenlítő találatot szerző Mayoral csapott le, és szerzett előnyt, saját találatai számát megduplázva (2-1)! Ekkor már sok esélye nem volt a Fuenlabrada számára a továbbjutásra, viszont a vendégek tovább próbálkoztak a gólszerzéssel! A 88. percben Dioni lőtt mellé, majd egy perccel később Navas védte ki Portilla próbálkozását. Viszont ez a lövés kipattant a Costa Rica-i hálóőrről, Portilla második lehetősége pedig nem maradt gól nélkül (2-2)!

A 2-2-es eredmény ellenére összesítésben 4-2-vel továbbjutott a Real, amely azonban igencsak megizzadt, és bár nem vonultatta fel minden nagyágyúját – Ronaldo sem játszott – , mégis elismerés illeti a Fuenlabrada csapatát. A harmadosztályú klub csodát tehát nem tett, de a visszavágón bőven volt lehetősége is arra, hogy legalább a párharc második meccsét megnyerje, ami szép teljesítmény.

Király-kupa, a legjobb 32 között • Visszavágók
Real Madrid – Fuenlabrada (III.) • 2-2 (0-1) | Tj.: Real Madrid, 4-2-es összesítéssel
Gólszerzők: Mayoral (62., 70.), ill. Milla (25.), Portilla (89.)


A tegnapi nap első meccsén az élvonalbeli Leganes a másodosztályú Valladolid csapatát fogadta. A visszavágó 1-0-s eredményt hozott, Tito 34. percben szerzett találata döntött, a hazaiak pedig bejutottak a legjobb 16 közé. Az odavágó eredménye 2-1 lett, most pedig hozta a papírformát az élvonalbeli együttes.

Leganes – Valladolid (II.) • 1-0 (1-0) | Tj.: Leganes, 3-1-es összesítéssel
Gólszerzők: Tito (34.), ill.


Pályán volt a szintén élvonalban szereplő Málaga, melynek ellenfele a második ligás Numancia volt. A 18. percben a hazaiak kerültek előnybe, amikor Adrian volt eredményes (1-0)! Ekkor a Málaga állt továbbjutásra, idegenben lőtt góllal, ugyanis az első meccset 2-1-re nyerte a Numancia hazai környezetben. Az 53. minutumban Elgazabal gólja viszont végül mindent eldöntőnek bizonyult, s a Numancia egyenlítő találata következtében a vendégek jutottak tovább (1-1)!

Málaga – Numancia (II.) • 1-1 (1-0) | Tj.: Numancia, 3-2-es összesítéssel
Gólszerzők: Adrian (14.), ill. Elgazabal (53.)


A Celta Vigo az Eibart fogadta tegnap este, tehát két élvonalbeli klub is szembenézett egymással. Az odavágón a Celta nyert 2-1-re, és sokáig úgy tűnt, az első találkozón kialakult eredmény lesz a párharc végeredménye is, ám a tegnapi hajrában Aspas büntetővel biztosítta be végérvényesen klubja továbbjutását (1-0)! A vigói alakulat tehát 3-1-es összesítéssel ment tovább, jött a papírforma.

Celta Vigo – Eibar • 1-0 (0-0) | Tj.: Celta Vigo, 3-1-es összesítéssel
Gólszerzők: Aspas (89. – büntetőből), ill.


A szintén tegnap esti Levente – Girona találkozón is két élvonalbeli klub versengett egymással a továbbjutásért. Az első meccset a Levante nyeette 2-0-ra, így hát az idegenben aratott könnyed siker alapján félig már a nyolcaddöntőben érezhette magát a csapat. Ugyanakkor Mojica a 33. percben szerzett góljával előnybe került a vendég együttes, amely összesítésben tehát egy találatra zárkózott fel (0-1)! Viszont az 59. minutumban csereként beállt Morales a 74. percben egyenlített, ez a gól pedig egyben a végeredményt, valamint a Levante továbbjutását is jelentette (1-1)!

Levante – Girona • 1-1 (0-1) | Tj: Levante, 3-1-es összesítéssel
Gólszerzők: Morales (74.), ill. Mojica (33.)


 

A Király-kupa mai programja
19:30 • Barcelona – Murcia (III.), (3-0) • ÉLŐ – Digi Sport 2
19:30 • Real Sociedad – Lleida (III.), (1-0)
19:30 • Sevilla – Cartagena (III.), (1-0)
21:30 • Athletic Bilbao – Formentera (III.), (1-1)
21:30 • Atlético Madrid – Elche (III.), (1-1) • ÉLŐ – Digi Sport 2
21:30 • Las Palmas – Deportivo La Coruna (4-1)

Nagy Dávid