Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozásáról beszélt a Barca ásza

Közeleg a szakítás? A Barcelona argentin védője szerint már nem sokáig viseli a katalánok mezét.

aGNktkqTURBXy81NTliMThlZGNiMDZjNjk2ZmNjOTNiMWIwMDQxOGYwNC5qcGVnkpUDABTNA-jNAjKTBc0DFM0BvA

Egyre kevesebb játéklehetőséget kap a Barcelonában Javier Mascherano, aki hét éve erősíti a katalánokat. Az argentin vb-ezüstérmes védő az ESPN-nek nyilatkozott jövőjéről, melyben kifejtette, aligha a gránátvörös-kékektől vonul vissza. „Úgy gondolom, itt már lejárt az időm, hiszen úgy tűnik, hosszú idő után nem tudok többet tenni a klubért. A pályafutásom legjobb éveit töltöttem itt, soha nem fogom elfelejteni.” – fogalmazott az argentin bekk, akinek szerződése 2019-ig szól a katalán gigásznál.

2010-es érkezése után többek között négy bajnoki címet, négy Király-kupát, négy spanyol szuperkupát, két Bajnokok Ligáját, ugyanennyi Európai szuperkupát és klub-vb-t nyert. Ugyanakkor nemcsak a barcelonai, hanem nemzeti csapatbéli szerepléséről is szót ejtett a 141-szeres válogatott Mascherano: „Remélem, hogy ott leszek a vébén, és bejönnek a számításaim. A legjobb alkalom lesz, hogy elköszönjek a nemzeti csapattól.”

Argentína a selejtező utolsó fordulójában biztosította részvételét az oroszoroszági tornán.

Ezidáig a Barca színeiben több, mint 200 meccset játszott, s egy gólt szerzett. A válogatottal 2004-ben, és 2008-ban is Olimpiát nyert, míg 2014-ben vb-ezüstérmes lett.

~GS~