Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal – Manchester United: hamar eldőlt a rangadó – videóval

Tulajdonképpen még csak egyetlen félidőre sem volt szükségünk ahhoz, hogy meg merjük kérdőjelezni a két angol gigász mai londoni randevújának kimenetelét. Az összességében simán nyerő „Vörös Ördögök” pedig végig alárendelt szerepet játszottak. Csak hát a vendégek kispadján egy bizonyos José Mourinho ült, aki nem szokott törődni holmi labdabirtoklással…

arsVSmu001

Premier League – 15. forduló
A forduló leginkább meccsére abszolút illet a „háromesélyes” jelző. Bár az is igaz, hogy Arséne Wenger számára még nem túl sokszor adatok meg az öröm, hogy megverheti a „Special One” éppen aktuális csapatát.

Nos, a mai sem Wenger mester estéje volt, ugyanis a United alig tíz perc elteltével már 0-2-re húzott el. Előbb Pogba és Antonio Valencia csinált komplett hülyét a totojázó Arsenal védőkből, majd Martial gyönyörű lefordulását követően Lingard köszönt be Petr Cech kapujába.

A következő gól csak a szünet után jött már, mondjuk úgy jogosan, lévén mégiscsak hatalmas fölényben játszottak, az egyébként többet is támadó, próbálkozó hazaiak. Lacazette egy lesgyanús, de szabályos gólt szerzett a 49. percben. Ám az egyenlítés helyett negyedórával később Lingard talált be ismét, így eldöntve végleg a három pont sorsát. Igaz, akkor még majdnem félóra hátra volt a találkozóból, sőt a meggondolatlan Paul Pogbát egy ordító durvaságért a játékvezető azonnal ki is állította a 74. minutumban. A francia középpályás kíméletlenül taposott bele Hector Bellerin vádlijába.

Győzelmével a Manchester United, ha csak egyetlen napra is, de ötpontosra csökkentett hátrányát az éllovas City mögött. Az Arsenal már csak 5., mivel a Liverpool nyerni tudott a Brighton ellen.

Arsenal – Manchester United 1-3 (0-2)
Helyszín: Emirates (London); Vezette: Andre Marriner
Gólszerzők: Lacazette (49. perc), ill. Valencia (4.), Lingard (11., 63.)
Sárgalapok: Bellerin (72.), Koscielny (87.), Sánchez (89.), ill. Rojo (58.), Herrera (89.)
Kiállítva: – ill. Pogba (74.)

A meccs összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=RenUIlh7eSM

Balogh József