Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ismét pontokat vesztett a Barca – videóval

A szombati játéknap első meccsén a Barcelona a Celta Vigót fogadta a Camp Nouban. A korábbi Barca másodedző, Unzue gárdája évek óta “mumusa” a katalánoknak, és ezen a mérkőzésen sem volt másképp. A vigóiak szerezték meg a vezetést, de ki tudtak egyenlíteni, sőt vezettek is, de a Celta is ki tudott egyenlíteni, és ezt már nem engedték ki a kezeik közül.  

w_900x700_02134512_b3z0200_1

Forrrás: laliga.es

Nem játszott alárendelt szerepet a Celta Vigo a Camp Nouban a meccs elején. A 6. percben Messi szép egyéni megmozdulásából mehetett a kapu, de a lövést nagyon elrontotta. A mérkőzés első igazi helyzete a Celtáé volt a 13. percben, Daniel Wass beadása nagyon jól kanyarodott a kapu elé, de Ter Stegen ügyesen belekapott a labdába. Bátran játszott a Celta, aminek meg is lett az eredménye a 20. percben, hiszen megszerezték a vezetést. Kijátszották a Barca védelmét a vendégek, a labda pedig Maxi Gomezhez került, aki lőtt is, ezt a próbálkozást viszont még bravúrral védte Ter Stegen, a kipattanó viszont épp Iago Aspas elé került, aki már nem hibázott. Nem örülhetett sokáig azonban a Celta, mert a 23. percben érkezett a Barca egyenlítő gólja. Egy nagyon szép támadás végén egy Suarez-Paulinho összjáték után Messihez került a labda, amit a kapus lába között a hálóba lőtt. Nagyon beindult ezek után a Barcelona , több támadást is vezettek. A 25. percben Suarez gólt is szerzett, de a találat érvénytelen volt les miatt, igaz, a visszajátszásokból úgy tűnt, az uruguayi nem volt lesen. A 32. percben Messi fejelhetett a kapu közvetlen közelében, de csak a kapufát találta el. A Barca szinte beköltözött a Celta tizenhatosához. A 36. percben Paulinho fejelt, de Ruben Blanco hatalmasat védett. A félidő végére a Celta a kontrákra rendezkedett be, volt is egy-két szép támadásuk, de végét mindig elrontották.

A második játékrészt a Barca kezdte jobban, a 48. percben Paulinho tört be a tizenhatoson belülre, kicselezte Ruben Blancót is, de nem találta el végül az üres kaput.  Ezután viszont leült a meccs egy időre, egyik oldalon sem jöttek a helyzetek. Aztán a 62. percben szinte a semmiből jött a Barca vezetés. Jordi Alba adta hátra a labdát Messinek, aki Suarez elé passzolt, az uruguayi csatár pedig belőtte a kapus mellett a hálóba. A gól ismét feltüzelte a katalánokat, és folyamatosan támadtak. A 64. percben Messi ugrott fel szépen egy beadásra és elfejelte a labdát a kapu bal oldala felé, de Ruben Blanco briliáns védést mutatott be. Aztán a 70. percben a Cleta Vigo kihasználva a Barca védelmének hibáit, kiegyenlített. Iago Aspas futotta le a megsérülő Umtitit, majd középre ívelte a labdát épp maxi Gomez elé, aki kihasználva a kapu előtti káoszt, a hálóba lőtt. A 75. percben egy begyakorolt szabadrúgás-kombináció után Pique kapta nagyon jó ütemben a labdát a kapu előtt, de csak az oldalhálót találta el. A Barcelonának nagyon sietni kellett, ha megszerették volna nyerni a mérkőzést. A 86. percben Messi fejelt egy kipattanót a kapu előtt, de csak mellé sikerült. Aztán a 87. percben Pione Sisto érkezett egy passzra a kapu előtt és óriási lapos lövést eresztett meg de Ter Stegen azonban időben reagált és briliáns védést mutatott be. Öt per hosszabbítást adott a játékvezető, ennyi ideje maradt a Barcának megnyerni a meccset. A 95. percben jó helyről jöhettek szabadrúgással, de Messi labdája elkerülte a kaput, ezzel pedig ismét csak egy pontot tudtak begyűjteni.

Barcelona – Celta Vigo: 2-2 (1-1)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Melero Lopez
Gólszerzők: Messi (23.), Suarez (62.) ill. Iago Aspas (20.), Maxi Gomez (70.)
Sárga lap: Suarez (1.), Vermalaen (83.) ill. Roncaglia (74.), Jozabed (80.), Wass (87.), Blanco (86.),  Wass (87.), Sisto (88.), Mallo (90+5.)
Kiállítás:  – ill. –

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Umtiti (Vermalaen, 72.), Jordi Alba, Paulinho, Iniesta (Denis Suarez 53.), Rakitic (Paxo Alcacer, 79.), Busquets, Messi, Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

Celta Vigo: Ruben Blanco, Wass, Sergi Gomez (Cabral, 3.), Mallo, Fontas, Jozabed (Hernandez, 84.), Lobotka, Mendez (Roncaglia, 63.), Sisto, Sanchez, Maxi Gomez., Iago Aspas. Vezetőedző: Juan Carlos Unzue