Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: sevillai győzelem Berizzo gyógyulásáért – videóval!

Zárkózik a Sevilla, amely ezúttal a Deportivo La Corunával találkozott a spanyol pontvadászat 14. fordulójában. Meg kellett szenvedniük minden lehetőségért a kiesőjelölt ellen.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

Ez eddig nem a Sevilla szezonja. A tavalyi kitűnő teljesítmény után az eddigi szereplésük csalódás: a BL-ben 5 meccsen 11 kapott góllal állnak (de legalább továbbjutó helyen), a bajnokságban pedig már sikerült is összeszedniük 4 vereséget. A halvány eredmények és a harmatos játék mellé pedig pár napja jött az újabb csapás: a nyáron kinevezett argentin Berizzónál, a csapat trénerénél rákot diagnosztizáltak. Nem lehet most könnyű arrafelé sem a szurkolóknak, sem pedig a játékosoknak, de az élet megy tovább, gondjaikra a pontok jelenthetik az ellenszert.

Ezúttal a Deportivo La Corunát fogadták hazai pályán, a kiesés elöl menekülő galíciai alakulat pedig egy szívós falatnak ígérkezett ezen az estén. Ennek megfelelően nem is mentek simán a dolgok az ő szemszögükből. A kék mezesek meglepően sok problémát tudtak okozni az amúgy sem túl stabil sevillai hátsó alakzat munkájában, így Soria kapusnak észnél kellett lennie néhány alkalommal a védőivel együtt. Olykor nem is a hátvédeken múlt, hogy elkerülik-e a gólt – az első félidőben könnyedén előnybe kerülhetett volna a Depor, de ez végül nem következett be.

Nem szabad viszont megfeledkezni a másik oldalról sem: a hazaiak becsületére legyen mondva, hogy próbálták irányítani a játékot, diktálni a tempót és akadtak nekik is helyzeteik. Sőt, néha egészen szép dolgokkal próbálkoztak a támadásépítés terén, ám a rendszerük hatékonyságán még bőven van mit csiszolni. Összességében közel kiegyenlített játék zajlott, mind a két félnek megvoltak a maga lehetőségei, ám az első igazán fontos mozzanatra egészen az első játékrész ráadásáig kellett várni. Nolito passza után ugyanis Ben Yedder fordulhatott kapura közvetlen közelről és szerzett vezetést csapatának. Fájó hiba volt ez a vendég védők részéről.

A Depornak kinézett egy pont, sőt akár egy győzelem is, ám a bekapott gól roppant kellemetlen helyzetbe sodorta őket. Nem volt bennük annyi, hogy be tudják szorítani a Sevillát, így csak a fehér mezesek esetleges védelmi hibáira tudtak alapozni. A hazaiak azonban kivételesen állták a sarat hátul és nem sok esélyt kínáltak fel a la corunai együttesnek az egyenlítésre. A második félidőben főleg a Sevilla rohamozott, szépen megrajzolt akcióik közül pedig érezni lehetett, hogy előbb-utóbb egy beakad majd. A mindent eldöntő gólra végül a 79. percig kellett várni, amikor is a csereként beszálló Krohn-Dehli eresztett meg egy bombát távolról, amit Ruben csúnyán bevédett.

Így a Depor ismét pont nélkül maradt, idén már ez a 8. ilyen alkalom, így ezúttal sem sikerült javítani helyzetükön, csak a 17., még épp nem kieső helyen tanyáznak. A Sevilla viszont fontos pontokat szerzett és kezdenek tapadni a madridi csapatokra. Átmenetileg feljöttek a 4. helyre a bajnokságban, megelőzve a Real Madridot, amely pont a Bilbaóval játszik még ezen az estén.

https://www.youtube.com/watch?v=0LRPHVkQ4Ho

Sevilla – Deportivo La Coruna 2-0 (1-0)
Helyszín: Ramon Sanchez Pizjuan Stadion (Sevilla) Vezette: Sanchez
Gólszerzők: Ben Yedder (45.+1), Krohn-Dehli (79.)
Sárga lap: Escudero, ill. Fede Cartabia, Sidnei, Lucas Perez
Kiállítás:  – ill. –

Sevilla: Soria – Escudero, Lenglet, Geis, Mercado – Franco Vazquez (Krohn-Dehli), Pizarro, Banega (Jesus Navas) – Nolito (Correa), Ben Yedder, Sarabia. Vezetőedző: Berizzo.

Deportivo La Coruna: Ruben – Fernando Navarro, Sidnei, Schar, Juanfran – Adrian (Emre Colak), Valverde, Guillerme, Fede Cartabia (Carles Gil) – Borges (Andone), Lucas Perez. Vezetőedző: Parralo.

Baranyai Balázs