Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: A West Ham csak ráijeszteni tudott a Cityre – videóval

A Manchester City az Etihadban a WHU ellen zárta a 15. fordulót. A vendégek a jól tartották magukat egészen az 57. percig, azonban (ahogy szokta) utána a City hozta a kötelezőt. A Bournemouth hazai pályán nem bírt a Southamptonnal. 

otamendi

Manchester City – West Ham 2-1 (0-1)
Helyszín: Etihad Stadium  Játékvezető: Dean M.
Gólszerzők: Otamendi (57.), D. Silva (83.) ill. Ogbonna (44.)
Sárga lapok: de Bruyne (59.) ill. Rice (17.), Adrian (90+4.)
Kiállítva: – 

Manchester City: Ederson – Danilo (Jesus 46.), Mangala, Otamendi, Walker – Silva, Delph, de Bruyne – Sane (B. Silva 90+3.), Aguero (Fernandinho 84.), Sterling Vezetőedző: P. Guardiola

West Ham: Adrian – Zabaleta, Rice, Ogbonna, Cresswell – Fernandes, Kouyate (Sakho 43.), Obiang, Masuaku – Lanzini (Arnautovic 69.)- Antonio (Ayew 88.)  Vezetőedző: D. Moyes

Toronymagas esélyesnek számított Guardiola csapata a finoman szólva is bukdácsoló londoni “Kalapácsosok” ellen, azonban David Moyes úgy fest erre a találkozóra összeszedte a fiait, mivel abszolút pariban voltak az Etihadban a Cityvel, ami az első játékrészt illeti. Olyannyira, hogy a hazai drukkerek nagy “megrökönyödésére” a West Ham szerzett vezetést a 44. percben Ogbonna révén. A hátvéd 7 és fél éve nem szerzett gólt bajnoki mérkőzésen, azt is még a Torino színeiben, ám mikor máskor ha nem most. Cresswell beadását bólintotta szépen Ederson kapujába, ezzel megszerezve csapatának az oly fontos előnyt, így ezzel a 0-1-el vonulhattak a felek a szünetre. A második játékrészben aztán a manchesteri kékek, komolyabb fordulatszámra kapcsoltak és valósággal a kapujuk elé szögezték David Moyes csapatát. Ennek pedig már az 57. percben meglett az eredménye, ugyanis a csereként beálló Jesus centerezésébe a szintén középhátvéd Otamendi tudott belepiszkálni, ezzel viszonylag hamar egalizálva az eredményt. A folytatásban Adrian nem panaszkodhatott, mivel dolgoztatták a hazaiak rendesen, ám rendre odaérte a kapura tartó lövésekre és bravúrokat bemutatva tartotta a döntetlent. Egészen a 83. percig ekkor jött ugyanis David Silva és egy parádés mozdulat de Bruyne gólpasszából, mellyel meglett a hazai előny. Ez pedig a City már meg is tudta tartani egészen a lefújásig, így folytatódik Guardiola csapatának a 22 meccses veretlenségi sorozata, mely így már 23 darabot számol. Ezzel újra 8 pont a manchesteri derbi előtt a City előnye, még a WHU továbbra is a kiesőhelyek egyikén.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Bournemouth – Southampton 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Fraser (42.) ill. C. Austin (61.)

Nem bírt egymással a két középcsapat, hiába szerezte meg jókor a vezetést a hazai Bournemouth, a második játékrészben az újra formába lendülő Charlie Austin ismét lecsapott. Így ez azt jelentette, hogy a 61. percben kialakult a végeredmény, ami őszintén valljuk be egyik félnek sem az igazi.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

A 15. forduló eredményei:

Chelsea – Newcastle 3 – 1
Brighton – Liverpool 1 – 5
Everton – Huddersfield 2-0
Leicester – Burnley 1-0
Stoke  – Swansea 2-1
Watford – Tottenham  1-1
West Brom –  Crystal Palace 0-0
Arsenal – Manchester United 1-3
Bournemouth – Southamtpon 1-1
Manchester City – WHU 2-1

Tabella a 15. forduló után:

15tab

Góllövőlista a 15. forduló után:

gól

Képek forrása: www.premierleague.com, www.eredmenyek.com