Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: zárul a csoportkör – 1. rész

Hamarosan befejeződnek a Bajnokok Ligája 2017/18-as kiírásának csoportmérkőzései. A keddi játéknapra még maradt némi izgalom a továbbjutások kérdését illetően, például az AS Románál vagy az Atletico Madridnál, de olyan “tét nélküli”, presztízs mérkőzésre is számíthatunk, mint a Bayern München – PSG találkozó. 

bl2018abcd

A-csoport

Manchester United – CSZKA Moszkva (20:45, Film Mánia)

A Vörös Ördögök az előző fordulóban meglepetésre kikaptak a Basel otthonában, így még nyílt maradt az első három hely sorsa. Most a jelenleg pontegyenlőséggel harmadik orosz klubot kell legyőzniük, hogy bebiztosítsák a csoportelsőséget, viszont a CSZKA Moszkva célja a továbbjutás, így minden bizonnyal mindent megtesznek majd, hogy megnyerjék a mérkőzést.

Benfica – Basel (20:45)

A csoport egyetlen biztos pontja, hogy a Benfica búcsúzik a Bajnokok Ligájától, mivel eddig egyetlen pontot sem sikerült összeszedniük. Hogy szebb legyen az összkép, ma legyőzhetik a Baselt, de a svájciak is a továbbjutásra hajtanak, így a portugálok nehezen fognak pontot szerezni ma este.

B-csoport

Bayern München – Paris Saint-Germain (20:45 – M4 Sport)

Visszavághatnak a bajorok a párizsi alakultnak az első meccsen elszenvedett vereségért. Akkor az elvesztett három Carlo Ancelotti munkájába került, most viszont Jupp Heynckes irányítása alatt futnak ki a játékosok az Allianz Aréna gyepére. Igaz, mindkét csapat már biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között, és az első két hely sem kérdéses már, viszont így is hatalmas presztízs meccsre számíthatunk.

Celtic – Anderlecht (20:45)

Ha a Bayern-PSG a már továbbjutottak csatája lesz, akkor a Celtic – Anderlecht találkozó a kiesettek összecsapása. A belga csapatnak sem sikerült egyetlen pontot sem begyűjtenie, de a Celtic sincs jobb helyzetben egy győzelemmel, a skórok ráadásul az Anderlechtet győzték le. Szinte biztos, hogy a Celtic csúszik le az Európa-ligába, de még nem dőlt el semmi.

C-csoport 

Chelsea – Atletico Madrid (20:45, Sport 1)

A londoni klub már biztos továbbjutó, de még akár visszacsúszhatnak a második helyre. Ha ezt nem szeretnék, akkor mindenképpen le kell győznie ma esti ellenfelét. Az Atletico Madrid nagyon rossz csoportkörön van túl, és ma este nyernie kell, ha ott szeretne lenni a legjobb tizenhat között, de ebbe még az AS Roma is beleszólhat.

 AS Roma – Qarabag (20:45)

Az AS Roma még nem lehet biztonságban, hiszen a nyakában lohol az Atletico Madrid, így ha tovább szeretnének jutni a nyolcaddöntőbe, akkor bizony ma este nyerniük kell. A Qarabag szépen helytállt, de már biztosan búcsút int a sorozatnak.

D-csoport 

Barcelona – Sporting CP (20:45, Sport 2)

A katalánok csak egy öngóllal tudtak nyerni Lisszabonban, így most a Camp Nouban mutathatják meg a portugáloknak, hogy Európa egyik legjobb formában lévő csapat lesz az ellenfelük. A Barcelona már biztosan továbbjutott, viszont az első helyük még veszélyben lehet, ha kikapnának, és a Juventus nyerni tudna. A Sportingnál még van remény, ezért minden bizonnyal oda fogják tenni magukat a katalánok ellen. Ha nem sikerül, akkor marad az Európa-liga.

Olympiakosz -Juventus (20:45)

A torinói alakulat számára csak a győzelem elfogadható, különben könnyen az Európa-ligában találhatják magukat. A már biztosan kiesett Olympiakosz vendége lesz, aminek nem kellene nehéz feladatnak lennie a Juventus számára, de az ő csoportkörük sem volt igazán jó.

Teljes képernyő rögzítése 2017. 12. 05. 182304