Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ma este adják át az Aranylabdát

Ma este végre kiderül, hogy ki lett 2017 legjobbja a France Football szavazásán, azaz átadják az Aranylabdát. Három név maradt a listán, de egyre több az árulkodó jel, hogy ki is fogja kapni idén…

FOOTBALL/MISCS/CHEVCHENKO BALLON D'OR

Forrás: francefootball.fr

Ma este a francia L’Équipe televíziós csatornáján sugárzott élő műsorban adják át a 2017-es esztendő legjobb játékosának járó Aranylabdát. A FIFA és a France Football útjai 2016-ban elváltak, így a francia lap ismét egyedül adja át a díjat az év legjobbjának. Három név maradt, de inkább csak két játékos esélyes: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Neymar. 2007 óta a portugál és az argentin zseniről szól az Aranylabda, másoknak csak a harmadik hely jutott. Messi eddig öt alkalommal nyerte meg a díjat (2009, 2010, 2011, 2012, 2015), míg Cristiano Ronaldo négyszer (2008, 2013, 2014, 2016), de ma beérheti. Az idei győztest várhatóan ma este 19:45-kor fogják kihirdetni.

Mint már említettük, leginkább két ember között fog eldőlni, hogy ki fogja kapni az Aranylabdát. Cristiano Ronaldo Bajnokok Ligáját, spanyol bajnoki címet, Spanyol és európai Szuperkupát nyert a Real Madriddal, míg a BL-ben gólkirály lett, és az új szezonban is magasan, 9 góllal vezeti a kontinenstorna góllövőlistáját. Lionel Messi “csak” egy Király-kupa trófeával lett gazdagabb, de megnyerte az európai Aranycipőt, és most is vezeti a spanyol bajnokság góllövőlistáját 13 góllal. Ha a válogatottat nézzük, Ronaldo 15 találattal járult hozzá ahhoz, hogy Portugália kint legyen a 2018-as világbajnokságon, míg Messi 7 góllal, és egy utolsó meccses triplával juttatta ki Argentínát Oroszországba.

Több árulkodó jel is van azonban, hogy ki fogja megkapni ma este a díjat. A Real Madrid Tv élőben közvetíti a műsort, a Nike-tól kiszivárgott egy fotó, amin egy Cristiano Ronaldo nevével fémjelzett cipőt adnak ki, “Az ötödik diadal” felirattal. Ha azonban ez sem lenne elég, Ronaldo és családja éppen Párizsban vannak.