Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Városi rangadó Manchester és Liverpoolban! – forduló előzetes

Közeledik a Premier League talán izgalmasabb időszaka. Az ünnepi forgatagban igazi nagyüzem lesz az angol bajnokságban. A meccsek szinte egymást érik majd, így nem meglepő, hogy néha még a topcsapatok is megbotlanak ilyenkor. A múltkori rangadók után most éppen a városi derbik hétvégéje van terítéken.

Premier League – 16. forduló
Az aktuális játéknap szombaton fél kettőkor kezdődik. Kivételesen tegnap este nem rendeztek mérkőzést az angol bajnokságban. Viszont ma egy remek kis londoni derbivel nyitunk majd, ahol a bajnoki címvédő Chelsea látogat a londoni Olimpiai Stadionba. A West Ham szeptember vége óta nyeretlen a bajnokságban, és aligha éppen a Chelsea ellen törik meg a rossz sorozatuk. A Chelsea sincs éppen kirobbanó formában, ám ha meg akarja tartani halovány reményét a bajnoki címvédésre, akkor ezt a kötelező „gyakorlatot” most hoznia kell.

A Chelsea egyre halódó reményeihez szükség van arra is, hogy az éllovas Manchester City is botoljon. Erre pedig most kiváló esély jelentkezett, lévén Pep Guardiola tanítványai a hétvége csúcspontján (és záró meccsén) az Old Traffordon vendégeskednek majd. A manchesteri rangadón az esélyek a vendégek mellett szólnak, de egy hazai győzelem se lenne világot megbénító meglepetés. Kár is lenne tagadni, ez a meccs akár a szezon legfontosabb kérdésében is dönthet a jelenlegi állás szerint.

Aligha van esélye a bajnoki címre a Liverpool – Arsenal – Spurs hármasnak, de hármuk közül csak egy klub érhet oda a BL-indulást ígérő negyedik helyre. Míg a Tottenhamre és az Arsenalra elvileg nyerhető meccs vár a napokban, addig a Liverpool buktatója az Everton elleni városi rangadó lehet. A kékmezes vendégek Sam Allerdyce irányításával kezdenek magukra találni. Az Everton a pocsék szezonkezdet után az elmúlt három találkozóját (két bajnoki és egy EL) megnyerte, ráadásul mindezt 10-0-s gólkülönbséggel.

A szintén rosszul kezdő Palace kezdi összeszedni magát, nem mernénk megjósolni, hogy a végén melyik csapat fog kiesni. Jelenleg utóbbi klub, illetve a West Ham és a Swansea van a kiesőzónában.

Szombat:
13:30 West Ham United – Chelsea
16:00 Tottenham Hotspur – Stoke City
16:00 Burnley – Watford
16:00 Crystal Palace – Bournemouth
16:00 Huddersfield – Brighton & Hove Albion
16:00 Swansea – West Bromwich Albion
18:30 Newcastle United – Leicester City
Vasárnap:
13:00 Southampton – Arsenal
15:15 Liverpool – Everton
17:30 Manchester United – Manchester City

A bajnokság állása:

15tab

Balogh József