Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Saul Niguez hozta a győzelmet az Atleticónak – videóval!

A La Liga 15. fordulójában Sevillában próbált meg vigasztalódni a BL-ből kieső Atletico Madrid; a Sociedadot pedig megviccelte az egyik kiesőjelölt.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

A nagy csapatok közül talán az Atletico Madridnak jutott a legkönnyebb ellenfél ebben a fordulóban, ám a Betis otthonában így sem készülhettek könnyű győzelemre. További fejtörést okozhatott számukra Antoine Griezmann kiesése, aki sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a sevillai túrát. Habár a BL-ből kiesett madridiak a megmaradt legerősebb kezdőjükkel álltak ki, az átütő erő hiányzott belőlük – sem lelkileg, sem fizikálisan nincsenek most csúcsformában. Ezzel szemben a Betis nem szórakozott, azonnal támadni kezdett már a legelső percektől fogva. Setien csapata letámadott és elvette a labdát, amit az első 15-20 percben nem is nagyon adott oda ellenfelének. Az Atleti persze nem az a fajta csapat, amely zavarba jönne a labda hiányától, de mégis – a meccs eleje egyértelműen a hazai csapatról szólt.

Néhány alkalommal Oblak kapusnak még volt oka izgulni is, ám végül nem kellett komolyabban játékba avatkoznia. A Betis meg tudott indulni párszor, de a várt találat elmaradt – ez pedig ahogy ilyenkor lenni szokott, később megbosszulta magát. A 29. percben a semmiből indíthatott akciót az Atletico, a jobboldalon elfutó Vrsaljko csodálatos beívelésére pedig végül a hosszún bevetődő Saul Niguez tudott odaérni. A védelem elkésett, elég volt egy hiba a zöld-fehérek részéről és máris ott volt a baj: ezzel a góllal a madridiakhoz került az előny, ami nagyon kellemetlen hír volt a hazaiaknak. Lépéshátrányba került a Betis, a kezdés után pedig elég rendesen kifutották magukat. Még ha lett is volna bennük annyi átütő erő, hogy bevegyék a vendég kaput, a hajrára sanszos hogy kipukkadtak volna, no meg sokkal több kockázatot kellett volna vállalniuk – ez a helyzet nagyon feküdt Simeone együttesének.

A Matracosok már rutinból tették a dolgukat a folytatásban. Stabilan védekeztek a saját térfelükön, gyors támadóikkal keresték a kontrák lehetőségét és olykor még kisebb letámadásokra is futotta az erejükből. A Betis futballistáira igazán nem lehetett panasz, végig a maximumot hozták ki magukból, az ő lelkesedésükön nem múlott semmi. A madridiak a második félidő közepe felé nagyon beszorultak, ott át kellett vészelniük egy nagyobb hazai rohamot, ám ezt letudva már nem tudott semmivel sem előrukkolni a Betis. Jöttek a cserék, de a kispadról senki sem tudott lendíteni a játékon, a csapat pedig elfáradt – kár, pedig kis szerencsével simán összejöhetett volna nekik egy pontszerzés. Ami pedig a másik oldalt illeti, az egyéni teljesítményekkel nincs sok értelme sokat foglalkozni. Alig volt az Atleticónál a labda, kiszenvedték a győzelmet, csak annyit adtak bele ebbe a találkozóba, amennyit feltétlenül muszáj volt. Ettől függetlenül viszont a 3 pont járt, amire szükségük is van a riválisok győzelmei után. Jelenleg az Atletico Madrid a 3., a Betis a 11. helyen áll.

Kora délután rendezték még a Sociedad – Malaga összecsapást, ami meglepetést hozott. Az Európa-ligában szereplő és onnan fáradtan érkező baszkok csalódást keltően játszottak és végül vereséget szenvedtek a kiesőjelölt Malaga ellen hazai pályán. A vendégek Borja Baston tizenegyesgóljával kerültek előnybe, majd később egy másik büntetőből Baston duplázhatott volna, ám hibázott – a kipattanót Chory Castro juttatta a hálóba. A Sociedad a 9. helyen áll, a Malaga tapad az Alavesre és a 19.

https://www.youtube.com/watch?v=krLqE5Xky70

Betis – Atletico Madrid 0-1 (0-1)
Helyszín: Manuel Ruiz de Lopera Stadion (Sevilla), Vezette: Hernandez
Gólszerzők: Saul Niguez (29.)
Sárga lap: Boudebouz, Guardado, Mandi, Sergio Leon, ill. Correa, Godin, Filipe Luis
Piros lap: –

Betis: Adan – Durmisi, Feddal, Mandi, Barragan (Garcia) – Guardado (Camarasa), Fabian Ruiz (Aitor) – Tello, Boudebouz, Joaquin – Sergio Leon. Vezetőedző: Setien.

Atletico Madrid: Oblak – Filipe Luis, Godin, Savic, Vrsaljko – Koke, Gabi, Thomas Partey (Lucas Hernandez), Saul Niguez – Correa (Gimenez), Gameiro (Fernando Torres). Vezetőedző: Simeone.

Korábbi meccs:

Real Sociedad – Malaga 0-2
G.: Baston (23. – büntető), Chory Castro (58.)