Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klub-vb: a Gremio az első döntős! – videóval

Az Egyesült Arab Emírségekben megrendezett FIFA Klubvilágbajnokság első elődöntőjére került ma kora este sor. A brazil Gremio és a mexikói Pachuca csatájából a dél-amerikai csapat került ki győztesen! A dél-amerikai együttes első klubvilágbajnoki szereplése így már most igencsak jónak mondható!

IMG_20171212_204156A nagy ütközet végén a csíkos mezben játszó brazil klub tagjai örülhettek! (forrás: twitter.com/FIFAcom)

A brazil Gremio és a mexikói Pachuca összecsapása volt az Egyesült Arab Emírségekben zajló klubvébé első elődöntője. A Gremio a dél-amerikai BL-nek megfelelő sorozatot nyerte meg nemrég, a Copa Libertadorest, míg a Pachuca a közép-amerikai és karibi zóna legrangosabb kupasorozatában diadalmaskodott, a CONCACAF-BL-ben. Ezúttal a tét nagy volt mindkét klub számára, a mexikóiaknak pedig még inkább különleges volt a mai lehetőség, ugyanis a közép-amerikai, méltán híres klub még egyszer sem jutott be a klubvilágbajnokság döntőjébe, hiába próbálkozott meg ezzel ezelőtt is már háromszor. Ezzel szemben a Gremio először játszhatott a Klubvilágbajnokságon

Az első elődöntő első félidejében félóra elteltével sem jegyezhettünk fel kaput eltaláló lövést, de a Gremio volt az aktívabb támadásépítés téren, míg a Pachuca birtokolta többet a labdát.
Ez a helyzet a szünetig sem változott, így 0-0-s döntetlennel ért véget az első játékrész.

A fordulást követően is igyekezett nagy energiákat mozgósítani a Gremio, azonban kaput nem talált a brazil klub, viszont a Pachuca egyszer igen, sokkal kevesebb helyzetből, de ez is elég sovány félidő volt, amely szintén nem hozott gólt, így jöhetett a kétszer tizenötperces hosszabbítás, a Pachuca számára immár másodszor.

A 95. percben végül megtört a jég, előnybe került a Gremio! A hosszabbítás első félidejében egy bedobást követően Everton indult meg, majd lőtt a tizenhatoson belülről zseniális, nagy gólt (1-0)!

A 109. percben pedig gólhátránya mellett emberhátrányba is került a Pachuca! Ekkor Victor Guzman gyűjtötte be második sárga lapját, a német játékvezető pedig, Felix Brych kiállította. A 112. minutumban úgy tűnt, kettővel mehet a Gremio, ám a jónak tűnő indításkor lesen volt Jael, aki hiába talált szépen a kapuba, a labda a kapufát érintve bemenve sem ért gólt. Ezután egy perccel később kontrából is próbált betalálni a Gremio, viszont Luan lökete hajszálnyival ment el a felsőléc bal sarka mellett.

A végéig már nem változott az eredmény, így a Gremio első igazi klubvilágbajnoki szereplése elég jól sikerül, ugyanis a brazil csapat döntőt játszhat, nagy eséllyel a papírformát figyelembe véve a címvédő Real Madriddal szemben.

FIFA KLUBVILÁGBAJNOKSÁG • 1. ELŐDÖNTŐ
Gremio (brazil) – Pachuca (mexikói) • 0-0, h.u.: 1-0
Gólszerzők: Everton (95.), ill.
Kiállítás: – , ill. Guzman (109.)


 

A Klubvilágbajnokság további menetrendje

December 13., szerda • 2. elődöntő
18:00 • Al-Jazira (emírségekbeli) – Real Madrid (spanyol) | ÉLŐ – M4 SPORT

December 16., szombat • Bronzmérkőzés
16:00 • Pachuca (mexikói) – Al-Jazira (emírségekbeli)/Real Madrid (spanyol) | ÉLŐ – M4 SPORT

December 16., szombat • Döntő
18:00 • Gremio – Al-Jazira (emírségekbeli)/Real Madrid (spanyol) | ÉLŐ – M4 SPORT

Nagy Dávid