Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A véghajrában nyert a Borussia Dortmund! – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 17. fordulójának szombati játéknapján a Peter Stöger által irányított Borussia Dortmund a Julian Nagelsmann vezette Hoffenheim csapatát látta vendégül…

Teljes képernyő rögzítése 2017. 12. 16. 203145

1. félidő: Az összecsapás első komolyabb helyzetére nem kellett túlságosan sokat várakozni, amit a Borussia Dortmund javára jegyezhettünk fel. Az 5. percben egy kapitális hibát követően Yarmolenko léphetett ki a hoffenheimi védők közül, az ukrán támadó azonban ordító ziccerben végül mellé lőtt. Ami nem sikerült ekkor a Dortmundnak, az igen a 21. minutumban a Hoffenheimnek. Ekkor az előrehúzódó Kaderabek passzát követően Mark Uth vette be az ellenfél hálóját, s szerezte meg a vezetést csapatának. Az első játékrész vége fele nagyon nyomott Peter Stöger legénysége, de ez végül igazán komoly helyzetekben nem mutatkozott meg. 

2. félidő: A fordulást követően nagyon gyorsan megnövelhette volna előnyét Nagelsmann csapata, a 48. percben Amiri került nagyon-nagy ziccerbe, ám az ifjú középpályás nem tudta értékesíteni a lehetőséget, mivel a lövését Bürki bravúrral hárította. A 62. minutumban a játékvezető büntetőt ítélt a Borussia Dortmund javára, miután Posch buktatta Kagawa-t a tizenhatoson belül. A tizenegyest a csapat gólfelelőse, Aubameyang magabiztosan értékesítette, s ezzel egalizálni tudott. A véghajrában aztán jött a csattanó, a 90. percben a Hoffenheim egyik védője elmérte a labda ívét, s ez így lett jó Pulisic számára, aki végül bekotorta a Dortmund győztes gólját! A BVB négy mérkőzést követően tudott győzni hazai környezetben… 

Borussia Dortmund – Hoffenheim 2-1 (0-1)
Helyszín:
Signal Iduna Park, Dortmund
Gólszerzők:
Aubameyang(63., büntető), Pulisic(90.) ill. Uth(21.) 
Sárga lapok: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Borussia Dortmund: Bürki – Toljan, Sokratis, Toprak, Schmelzer – Kagawa, Weigl, Guerreiro – Yarmolenko(Dahoud 73.), Aubameyang, Pulisic(Subotic 90+3.). Vezetőedző: Peter Stöger. 

Hoffenheim: Baumann – Kaderabek, Posch(Akpoguma 90+1.), Vogt, Hübner, Zuber – Demirbay, Grillitsch, Amiri – Uth(Szalai 70.), Gnabry(Kramaric 63.). Vezetőedző: Julian Nagelsmann.