Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: Mourinho elárulta, miért nem ünnepel, ha a csapata gólt lő!

A Manchester United menedzsere, José Mourinho érdekes kijelentést tett a “vörös ördögök” West Bromwich Albion elleni győzelmét követően.

(Kép: goal.com)

Mourinhot a WBA 2:1-es legyőzését követően arról is kérdezték, hogy miért nem ünnepli csapata góljainak nagy többségét. A portugál menedzser a hétvégén Romelu Lukaku góljánál ezúttal is, szinte már rezzenéstelen arccal vette tudomásul, hogy vezetést szerzett csapata.

“Szögezzük le, hogy senki nem boldogabb nálam ilyenkor! Nem szeretek ünnepelni, hiszen ezen a szinten tudni kell kontrollálni az érzelmeket! 15 évvel ezelőtt persze ez még műsképp volt, de ahogy idősebb és tapasztaltabb leszel, egyre inkább kiegyensúlyozottabb is. Nem őrülhetsz meg minden egyes győzelem után, ahogy depressziós sem lehetsz egy-egy vereséget követően. A tapasztalat ezen a téren is sokat segít!’ -Így Mourinho, aki még tovább fűzte gondolatmenetét: “Nem tagadom, ha az utolsó percekben lőnénk egy fontos gólt, akkor lehet látnának az oldalvonal mellett rohanni! De például mikor az első 20 percben betalálsz, feleslegesnek tartom az ujjongást, hiszen még nagyon sok idő van hátra a meccsből!”

Az MU trénere, ha burkoltan is, de odabökött egyet ezzel a riválisok menedzsereinek, így például a kirohanásairól ismert Jürgen Kloppnak, a vonal mellett sokszor extázisban dirigáló Antonio Contének, vagy a manchesteri derbin elért győzelmet ugrálva ünneplő Pep Guardiolának is. “Persze vannak menedzserek, akik mások mint én, és nem is fognak megváltozni!” – Tette még hozzá Mourinho, megjegyezve azt is, hogy ha már gólszerzője, jelen esetben a WBA ellen Romelu Lukaku sem ünnepelt, ő miért tett volna másképp!?