Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A WBA otthonában győzött Mourinho együttese! – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság (Premier League) 18. fordulójának vasárnapi programját a Manchester United idegenbeli játéka a West Brom otthonában nyitotta. A hazaiak a hétközi fordulóban a Liverpool otthonából csentek pontot és a vörös ördögök ellen is hasonló meglepetésre készültek Alan Pardew védencei.

3500

A találkozó első húsz perce komoly taktikai csatát hozott, a csapatok előtt komoly gólszerzési lehetőség nem is adódott a mérkőzés első felében. A vörös ördögök hiába birtokolták többet a játékszert, Mourinho tanítványai komoly ziccert nem tudtak kialakítani Foster kapuja előtt. A találkozó első komoly lehetőségét gólra is váltották a vendégek, miután Rashford hajszálpontos centerét Lukaku fejelte a jobb felsőbe, a belga gólzsák azonban nem ünnepelte meg gólját mivel korábbi csapatának talált be. A United gólvágója 2012 és 2013 között szerepelt a West Bromwich együttesében és 38 mérkőzésen 17 gólig jutott. A belgának ráadásul ez volt ötödik találata volt egykori csapata ellen, nyolc fellépése során. A gólt követően megélénkült a játék és a hazaiak előtt akadtak is gólszerzési lehetőségek. A 34. percben Rondon egyenlíthetett volna, de De Gea és a vendégek védelme tisztázni tudott. A találkozó 36. percében a United kétgólosra növelte előnyét, miután Lingard a tizenhatoson kívülről leadott lövése Hegazi lábán irányt változtatott ami becsapta a hazaiak hálóőrét is, és a hálóban kötött ki az angol válogatott lövése. A félidő hajrájában Livermore lövését hárította könnyedén a United hálóőre De Gea, ami az első félidő utolsó jelenete volt.

3609

Fordulást követően nem sokat változott a játék képe, a vörös ördögök nyugodtan őrizték kétgólos vezetésüket, míg Alan Pardew együttese nem sok veszélyt okozott De Gea kapuja előtt. A találkozó 57. percében Lingard passzát követően Rashford durrantott a kapu mellé nem sokkal. Három perccel később ismét a manchesteriek veszélyeztettek Lingard lövése azonban nem okozott komoly gondot Foster számára. A találkozó hajrája nem sok izgalmat tartogatott azonban ezen egy hazai gól sokat változtathatott volna, a 74. percben mindössze Rondon lövését jegyezhettük fel, De Gea azonban a helyén volt és könnyedén fogta a hazaiak támadójának lövését. A 78. percben egy pontrúgást követően a hazaiak szépítettek, miután Barry elől nem sikerült tisztázni a United védőinek a rutinos középpályás pedig a kapu jobb oldalába gurított védhetetlenül. Ezzel a hazaiak esélyt kaptak, hogy újra nyílttá tegyék a mérkőzést, tíz perccel a vége előtt a hazaiak nyomást próbáltak helyezni a vörös ördögök kapujára, a 81. percben Jay Rodriguez lövése könnyed zsákmány lett a vendégek hálóőrének. A hajrában először került komoly nyomás alá a manchesteriek védelme, de a vendégek játékosai állták a sarat. A hazaiak játékosok érezték, hogy itt még van keresnivalójuk és a 84. percben Rodriguez fejese kerülte el nem sokkal a United kapujának bal oldalát. A mérkőzés ráadásában Lukaku eldönthette volna a mérkőzés végkimenetelét, a belga gólvágó lövése centikkel, de elsuhant a bal kapufa mellett. Győzelmével a United továbbra is tisztes távolságból követi Guardiola Cityjét.

West Bromwich-Manchester United 1-2 (0-2)
Helyszín: The Hawthorns, West Bromwich, Vezette: Taylor
Gólszerzők: Barry (77.) ill. Lukaku (27.), Lingard (35.)
Sárga lapok: Rondon (90+5.) ill. Rashford (53.), Matic (90+3.)
Kiállítás:

WBA: Foster – Gibbs, Evans, Hegazy, Nyom – Krychowiak (Brunt 72.), Yacob (Barry 46.), Livermore – Burke (Rodriguez 64.), Rondon, McClean. Vezetőedző: Pardew

MU: De Gea – Valencia (Rojo 66.), Smalling, Jones, Young – Herrera, Matic – Mata, Lingard (McTominay 86.), Rashford (Martial 79.) – Lukaku. Vezetőedző: Mourinho

https://www.youtube.com/watch?v=HqoJ6hoHitM

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor