Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Agüero vezetésével hozta a kötelezőt a City – videóval

Kötelező házi feladat várt a zsinórban tizenhat bajnoki győzelemből érkező Manchester City gárdájára a Premier League 19. fordulójában, a Bournemouth-t fogadta Pep Guardiola legénysége.

aguerobournemouth

(Fotó: WhoScored/Twitter)

A City-be visszatért a személyes okokból két mérkőzést mulasztó David Silva, így Pep Guardiola alapcsapatát küldhette a pályára, miközben a Bournemouth-nál szép számmal akadtak hiányzók, a Liverpool elleni 4-0-hoz képest pedig öt helyen is változott a piros-feketék kezdője.

Sokáig nem tudta feltörni a City a vendégek védekezését, annak ellenére, hogy gyakorlatilag felbillent a pálya a kékek javára. A 26. percben járt először közelebb a gólhoz a bajnokaspriáns, Otamendi egy váratlan távoli lövéssel tornásztatta meg Begovic kapust. Egy percre rá meg is született a City vezető gólja: Begovic rossz helyre ívelt a tizenhatos előterébe egy labdát, melyre lecsapott Delph, majd Fernandinho vette észre Agüerót, aki senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba. (1-0) Ez volt az argentin 11. bajnoki gólja, hazai pályán pedig századik alkalommal talált be City-játékosként – 135 hazai meccs kellett ehhez a csatárnak. A 39. percben a Bouremnouth is előtt adódott egy lehetőség, Fraser ugratta ki Ibe-ot a tizenhatos csücskénél, ám Ederson remekül kimozdulva tisztázott. A City összességében a hazaiak egyetlen megingását kihasználva vonulhatott egy gólos előnnyel szünetre.

Az 52. percben aztán egy újabb Agüero-villanással duplázta meg előnyét a City, az argentin ezúttal egy remek pörgetéssel ugratta ki Sterlinget, aki ma könyörtelenül kihasználta első helyzetét. (2-0) A második félidőben még nyomasztóbbá vált a City mezőnyfölény, a második játékrész első negyedórájában nyolcvan százalékban birtokolták a labdát, a vendégeknél szinte csak másodpercekig volt a játékszer. A második gól után kijjebb jött a Bournemouth, de túlságosan nem hozták zavarba ezzel sem a City-t. A 79. percben a csereként beálló Bernardo Silva beadása találta meg Agüerót, aki ezúttal két védő között fejelt a hálóba. (3-0) A 85. percben a fellazuló vendégvédelem ellen aztán a szintén csereként beálló Danilo is betalált, Sterling passza után lőtt a rövid sarokba a balhátvéd. (4-0) A City összességében takaréklángon futballozva ütötte ki végül Eddie Howe csapatát zsinórban tizenhetedik győzelmét begyűjtve ezzel.

Manchester City – Bournemouth 4-0 (1-0)
Helyszín: Etihad Stadium; Vezette: Mike Jones
Gólszerzők: Agüero (27., 79.), Sterling (52.), Danilo (85.) ill. –
Sárga lapok: – ill. Smith (63.)
Kiállítás: – ill. –

Manchester City: Ederson – Walker, Kompany, Otamendi, Delph (Danilo 81.) – Fernandinho, De Bruyne – Sane (B. Silva 67.), D. Silva, Sterling – Aguero. Vezetőedző: Pep Guardiola

Bournemouth: Begovic – Cook, Ake, Simpson (Mousset 72.), – Smith, Gosling, Surman, Fraser – Stanislas (Pugh 12.), Ibe, -Wilson (Afobe 72.). Vezetőedző: Eddie Howe

Több mérkőzést is rendeztek a délután folyamán, a Southampton Charlie Austin újabb gólja (legutóbbi öt meccsén ötödször talált be) ellenére nem bírt a Huddersfielddel, a gólvágót később pedig le is kellett cserélni combhajlító-sérülés miatt, illetve volt egy csúnya megmozdulása is, egy kiugratásnál fejberúgta a labdára rávetődő Lossi kapust.

Nagy mérkőzést hozott a Newcastle vendégjátéka a West Ham otthonában, Rafa Benítezék kilenc meccs után tudtak újra győzni, ráadásul közvetlen rivális ellen, amivel el is mozdultak a kiesőzónából

A West Brom Allen Pardew vezetésével sem tud kijönni a gödörből, ezúttal a Stoke otthonában veszítettek viszonylag simán. Pardew alatt eddig öt meccsén két pont a mérleg.

Premier League, 19. forduló, további eredmények:

Brighton – Watford 1-0 (0-0)

Gólszerzők: Gross (64.) ill.: 

Southampton – Huddersfield  1-0 (1-0)

Gólszerzők: Austin (24.) ill.: Depoitre (64.)

Stoke City – West Bromwich 3-1 (2-0)

Gólszerzők: Allen (19.), Choupe-Moting (45+2), Sobhi (95.) ill.: Rondon (51.)

Swansea – Crystal Palace 1-1 (0-0)

Gólszerzők: J. Ayew (77.) ill.: Milivojeic (59.)

West Ham United – Newcastle United 2-3 (1-1)

Gólszerzők: Arnautovic (6.), A. Ayew (68.) ill.: Saivet (10.), Diame (52.), Atsu (60.)

Lasányi Csaba