Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: a szurkolók pesszimisták, Kane-t akarják

A madridi székhelyű Marca sportnapilap a saját honlapján hirdetett szavazást a Real Madridot érintő fő kérdésekről. Megkérdezték az emberektől, melyik játékossal mennyire elégedettek, illetve hány trófeában reménykednek, esetleg kiket kéne igazolni a télen. Ahogy arra számítani lehetett, a Real szurkolóinak szinte lehetetlen megfelelni.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

Felemás évet zárt a Real Madrid labdarúgó csapata. Elsőként sikerült duplázniuk a BL-ben, plusz Zidane még egy bajnoki trófeát is szerzett, ám az ősz nem sikerült valami fényesen, így a Királyiak jelenleg 14 pontos hátrányban vannak az éllovas Barcelona mögött, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében pedig a kőkemény Paris Saint-Germain vár rájuk. A Marca megpróbálta felmérni a közvélemény álláspontját a legfontosabb dolgokkal kapcsolatban: online-kérdőívüket több ezren töltötték ki.

Az emberek túlnyomó része, közel 40%-a szörnyűnek minősíti a Real idei évét. A kevésbé borúlátókat is megosztotta a kérdés: közel ugyanannyian gondolják elfogadhatónak ezt a teljesítményt, mint ahányan a kiemelkedőre klikkeltek. Zinedine Zidane is összességében elfogadhatóra vizsgázott, a keretben viszont akadnak páran, akik még csak ennyit sem tudnak felmutatni.

A kapuban Casilla szörnyű minősítést kapott, Keylor Navast viszont kihozták elfogadhatónak. A védelemben Carvajal viszonylag erős pontokat kapott, ahogy Sergio Ramos és Varane is nagyjából jól lehozta ezt az évet (inkább voltak elfogadhatóak, mint kitűnőek), ám Marcelo például meglepően gyengén teljesített a szurkolóknál: 36%-nál elfogadható volt, 26% viszont egyenesen szörnyűnek minősítette idei játékát. Az egyik legjobban megbecsült védő viszont talán nem meglepő módon Nacho lett, aki mondjuk Varane-t és Ramost is könnyedén verte a mutatóival. Vallejo, Theo Hernandez és Achraf Hakimi  bőven elfogadhatóra vizsgázott.

A középpályán Kroos talán a vártnál valamivel halványabb számokat hozott, de még így is mondhatjuk, hogy elégedettek vele. Modric viszont elképesztő: a szurkolók 54%-a értékelte kitűnőre a teljesítményét, ezzel csapatszinten sem sokan tudnak versenyre kelni. Casemiróval is bőven elégedettek, ahogy Kovaciccsal is, de van még két illető, akik kiemelkednek: a hazai sajtó által alaposan “megtolt” spanyolok, Isco és Asensio talán az indokoltnál is jobb számokat hoztak össze. Mindkettejüket a legtöbben kiemelkedőnek látták (Iscót 48%-ban). A fiatalok közül Llorente és Ceballos is bőven elfogadhatóra vizsgázott, ám a neheze még csak ezután jött.

A Real Madrid támadói nem sokat villogtak idén ősszel, így nem meglepő módon ott is a legnagyobb az elégedetlenség. Benzema 84%-ban szörnyű minősítést kapott, ami elég árulkodó, de a többiek sem lehetnek büszkék. Bale az elfogadható és a szörnyű között ingázik, míg Lucas és Borja Mayoral is “csak” elfogadható szintet hozott. Cristiano Ronaldo viszont teljesen megosztotta a közvéleményt: négy jelzővel lehetett értékelni, ő pedig mind a négyből szinte ugyanannyit kapott. 23% látta őt szörnyűnek és figyelemreméltónak, 27% pedig kiemelkedőnek és elfogadhatónak. Aranylabda ide vagy oda, a portugál a jelek szerint mégsem volt olyan meggyőző.

Kép: Goal.com

Kép: Goal.com

A megkérdezettek 90%-a szerint kéne igazolnia a csapatnak a januári átigazolási időszakban. Abban is nagy az egyetértés, hogy hová kéne ember: 85% gondolja úgy, hogy új csatárra lenne szükség (8%-al a kapus volt a második legnépszerűbb opció). Meglehetősen kritikusak voltak az emberek a legutóbbi átigazolási szezon kapcsán: 79% gondolja azt, hogy a keret gyengült (Morata távozása miatt ez végül is érthető), és csak 16% érzi úgy, hogy nagyjából olyan a helyzet, mint korábban. Sokan tehát úgy érzik, nincs meg a kellő minőség, változások kellenének. A Marca 7 nevet jelölt meg, közülük kellett választani, hogy ki kéne a leginkább: Harry Kane 29%-al nyerte ezt az összevetést, mögötte nem sokkal lemaradva Neymar (25%), majd valamivel lemaradva Mbappe (14%) és Hazard (13%) következett. A jelek szerint Lewwandowski (7%), Dybala és Icardi (mindketten 6%) neve nem nagyon hozza lázba az embereket a Real kapcsán.

A fiatalok közül a legtöbben egyértelműen Ceballosnak adnának több játéklehetőséget (44%), de Mayoral (21%) és Theo Hernandez (18%) is játszhatna többet sokak szerint. Ami a PSG elleni BL-párharcot illeti, nagyjából magabiztosnak tűnnek a spanyolok: 67% látja úgy, hogy kiejthetik Zidane-ék a párizsiakat. A trófeákkal kapcsolatban azonban már nem ilyen nagy az optimizmus: 26% szerint a Spanyol Kupa és a BL is meglesz, 17% szerint csak a BL, 29% szerint pedig csak a kupa. A válaszadók 22%-a viszont azon a véleményen van, hogy a Real Madrid trófea nélkül hozza majd le ezt a szezont.