Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wenger ismét kirohant a játékvezetői kar ellen

Rendkívül vitatott körülmények között zárult a 2017-es év a Premier League-ben. Az Arsenal egy erősen kérdéses büntetőnek köszönhetően végül csak egy ponttal távozott a West Bromwich otthonából, amit persze Arsene Wenger sem hagyott szó nélkül.

2300

Wenger és Mike Dean diskurzusa (forrás: reuters)

A francia mester mérkőzés utáni kemény szavai: “Nem volt tizenegyes. Amint a tizenhatoson belülre kerül a labda, rárúgják a kezedre, és egyből büntető. Amikor egy játékos ilyen közel van a labdához, nem tud mit csinálni a kezeivel, nem tudja zsebre dugni őket. Azért vagyok mérges, mert újra és újra megismétlődnek ugyanazok a dolgok. Évekkel ezelőtt én is keményen harcoltam azért, hogy a bírók profi státuszt kapjanak, de sajnos nem látok fejlődést. Kér ország van egész Európában, ahol profi játékvezetők működnek: Olaszország és Anglia. Ehhez képest egy angol bíró sem lesz ott a 2018-as vb-n. Persze minden rendben van, nem szólhatunk egy szó sem ellenük, mert egyszerűen érinthetetlenek. Ez az igazság, és tudom, hogy mások is így gondolják.”

Sokatmondó a West Brom menedzserének, Alen Pardewnak a véleménye is: “Nagyon mérges lennék, ha ezt a tizenegyest ellenünk adták volna…”

(zp)