Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Páholyban a Real Madrid a Spanyol Kupában – videóval

Két elsőosztályú csapat, az Espanyol és a Levante mérkőzése, illetve a Real Madrid numanciai vendégjátéka zárta a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjének odavágóit.

coke_630x375

(forrás: marca.com)

A bajnokságban a közvetlenül egymást követő alakulatok összecsapásán az Espanyol szerzett vezetést, Gerard Moreno Piatti beadása után fejelt közelről a Levante kapujába. Alig tíz percig tartott azonban a hazaiak előnye, miután Morales büntetőjével egyenlítettek a vendégek. A második félidő közepén aztán a vezetést is átvette a Levante a mindössze tíz perce pályán lévő Ivi López révén. Mint utólag kiderült, ez a gól egyben a mérkőzés végeredményét is beállította, győzelmével hatalmas lépést tett a továbbjutás felé a Levante.

Espanyol-Levante 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Moreno (28.) ill. Morales (38., 11-esből), Ivi López (74.)

*     *     *

Capture

(forrás: twitter.com/realmadrid)

A kupaszokásoknak megfelelően a Real több kulcsjátékosát nélkülözve lépett pályára Soriában, ahol az első valamire való helyzet a hazaiak előtt adódott: Higinio a jobb oldalról éles szögből lőtt a hosszú kapufa mellé. A “királyiak” válaszára sem kellett sokat várni, előbb Bale, majd Lucas Vázquez próbálkozott, sikertelenül. A következő lehetőség Borja Mayoral előtt adódott, aki azonban pár méterről, senkitől sem zavartatva csúnyán a kapu fölé lőtt. Ezután ismét a Real kapuja előtt adódott lehetőség, ám a hazaiak által reklamált büntetőt a játékvezető nem adta meg. Nem úgy pár perccel később a másik oldalon, ahol Gutiérrez látványosan buktatta Lucas Vázquezt, a megítélt büntetőt pedig Gareth Bale magabiztosan értékesítette. A félidő utolsó említésre érdemes lehetősége Asensio nevéhez fűződött, de labdája csak kívülről rezgette meg a hálót.

Nehéz lenne komolyabb lehetőséget felidézni a második játékrész első fél órájából, a Real ugyan több lövéssel is próbálkozott, előnyüket azonban nem sikerült növelniük. A hazaiak dolgát a 60. perctől Diamanka kiállítása is nehezítette, ettől függetlenül kis híján sikerült kiegyenlíteniük, hiszen a 76. percben a csereként beállt Inigo Pérez 35-36 méterről eleresztett lövésével majdnem túljárt a kapujából kimerészkedő Casilla eszén. A mérkőzés sorsa a 89. percben dőlt el végleg, akkor ismét Vázquez ültette be a hintába Medinát, a megítélt büntetőt Isco vágta a léc alá. A pontot az “i”-re Borja Mayoral lesgynús fejese tette fel, a fiatal csatár Hakimi beadását bólintotta a kapuba, fölényessé téve a Real győzelmét.

Numancia-Real Madrid 0-3 (0-1)
Helyszín: Nuevo Estadio Los Pajaritos, Soria. Vezette: Javier Estrada Fernández
Gólszerzők: – ill. Bale (35., 11-esből), Isco (89., 11-esből), Borja Mayoral (90+1.)
Sárga lap: Diamanka (35.), Larrea (38.), Higinio (51.), Medina (82.), Carlos Gutiérrez (88.), ill. Vallejo (59.), Kovacic (90+3.)
Kiállítva: Diamanka (60.), ill. –

Numancia: Munir – Medina, Dani Calvo, Carlos Gutiérrez, Ripa (Valcarce 20.; Mateu 46.) – Larrea, Sierra (Inigo Pérez 63.) – Dani Nieto, Diamanka, Pere Milla  – Higinio. Vezetőedző: Jagoba Arrasate

Real Madrid: Casilla – Carvajal, Vallejo, Nacho, Theo Hernández – Ceballos (Isco 74.), Llorente – Lucas Vázquez, Asensio (Hakimi 85.), Bale (Kovacic 61.) – Borja Mayoral. Vezetőedző: Zinedine Zidane

A mérkőzés góljai:


(zp)