Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Kupa: egy ikszre volt jó a Las Palmas otthonában a Valencia – videóval

Két mérkőzést rendeztek az este folyamán a Spanyol Kupában, a Valencia a sereghajtó Las Palmas, míg a Sevilla a másodosztályú Cádiz otthonában kezdte meg a maga nyolcaddöntős párharcát.

zaza

(Fotó: Valencia C.F./Twitter)

Nem hozott túl izgalmas mérkőzést a Valencia kanári-szigeteki vendégjátéka, a kissé tartalékos (Guedes, Parejo és Rodrigo is csak a második félidőben álltak be) Denevéreknek az első félidőben alig akadt momentumuk. A labdát jóval többet birtokolta a Las Palmas, mezőnybeli fölényük pedig a 36. percben góllá is érett, Herrera találta meg baloldalról érkező középreadásával az ötös környékén Callerit, az argentin támadó a Valencia védőket becsúszva megelőzve talált a hálóba. (1-0) 

A második félidőben rákapcsolat a Valencia. Legnagyobb második félidei ziccerüket Zaza hagyta ki, az olasz támadóról a félpálya közepén egy kiugratás után lepattant az egyetlen hazai védő, aki útját állhatta volna, ám ahelyett, hogy közelebb vitte volna a labdát, az olasz kb. 25 méterről megpróbálta átemelni a félúton járó hazai hálóőrt, Chichizolát, pechjére, kísérlete ugyanis jócskán fölé ment…A 84. percben aztán a Valencia gyakorlatilag a hazaiak vezető gólját lekopírozva egyenlített: Guedes ugratta ki Latorrét, aki remekül tálalt a középen érkező Rodrigo elé. (1-1) A győztes gólt már nem sikerült bepaszírozni, de így is nagy lépést tett a továbbjutás felé a vendégegyüttes, idegenben lőtt góljukkal jó pozícióból várhatják a jövő keddi visszavágót.

Las Palmas – Valencia 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Calleri (36.) ill.: Rodrigo (84.)

A Sevilla sokkal simábban vette a szerda esti akadályt Vincenzo Montella vezetőedző bemutatkozása alkalmával.  Az andalúzok a másodosztályból feljutni igyekvő Cádiz otthonában a két korábbi Manchester City-játékos, Nolito és Jesus Navas góljaival már a szünetre kétgólos előnyre tettek szert, amit a mérkőzés végéig meg is őriztek – a visszavágó ennek fényében formalitásnak tűnik már csak.

Cádiz – Sevilla 0-2 (0-2)

Gólszerzők: ill.: Nolito (9.), J. Navas (23.)

Lasányi Csaba