Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rómában aratott nagy sikert az Atalanta! – videóval

A hétközi Olasz Kupa negyeddöntőjében az Atalanta a Napoli otthonában nyert simán, két gólos előnyről 2-1-re, ezúttal pedig ma este az AS Roma ellen ért el ugyanilyen arányú, nagy sikert a bergamói együttes! A vendégek már kettővel mentek, de a Roma előtt felcsillant az esély az Atalanta emberhátrányba kerülése miatt, ám az El-csoportjában első helyen záró klub pontokat sem vesztett a fővárosban!

AS+Roma+v+Atalanta+BC+Serie+A+A0AOblWJPXylCornelius (jobbra) alapozta meg az Atalanta római sikerét! (forrás: zimbio.com)

Az AS Roma az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 20. fordulójának utolsó előtti meccsén ma kora este a bergamói Atalanta csapatát látta vendégül. A vendég együttes hétközben a Napolit ejtette ki idegenben a kupából, így az elődöntőbe jutott, ez pedig jó ajánlólevélnek tűnt a hétvégi, újfent idegenbeli meccsére a csapatnak.

A papíron esélyesebbnek vélt római gárda kezdte jobban a meccset, El Shaarawy azonban nem tudta Berisha kapuját bevenni a 12. percben, miután rálőtte a kipattanót, hárított a hálóőr. Csupán két perc telt el ezután, és megszületett a meccs első gólja! A 14. minutumban Cornelius volt eredményes, aki Alisson mellett lőtt a hazai kapuba (0-1)! Hamar elvették a vendégek a Farkasok kedvét, ugyanis első góljukat követően öt perccel ünnepelhették a másodikat is! A 19. minutumban Gomez passza után de Roon is bevette a fővárosiak kapuját (0-2)! A félidő végéhez közeledve kis híján meglett a harmadik vendég gól is, ugyanis Freuler lövése a kapufáról pattant ki a 37. percben! A túloldalon Dzeko is villant még a szünet előtt, de a bosnyák lökete mellé ment a 42. minutumban. A félidő rendes játékidejének utolsó percében a második gólt szerző de Roon megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba került az Atalanta, ezzel esély nyílt az esetleges könnyebb felzárkózásra a hazaiak előtt.

A folytatást követően tíz perccel Dzeko szépített volna, de fejese után a labda Berisha zsákmánya lett. Ám egy perccel később már sikerrel járt a rómaiak támadója! Dzeko az 56. percben talált be, El Shaarawy passzát gólra váltva (1-2)! A meccs vége felé is próbálkozott a hazai gárda, hogy legalább a pontszerzés meglegyen. A 79. minutumban Florenzi közelről egyenlített volna, azonban lövése mellé ment. El Shaarawy még nagyobb helyzetbe került a 85. percben, amikor közelről lőtte rá a labdát a jó passzt követően, ám a labda egy védőről levágódott, így megmenekült az Atalanta, sőt mi több, a vendégek el is hozták Rómából a három pontot, hiszen a végéig már komolyabb helyzet sem alakult ki!

Egy héten belül ezzel két nagy sikert is elért az Atalanta, amely tehát hétközben a kupában a Napolit verte szintén 2-1-re! A győztes csapat ezzel a ma szintén győzelmet arató Milant is megelőzte, de nem állt meg a 10. helyen, egészen a 7. pozícióig ugrott előre! A Roma ennek ellenére így is biztonságban van 5.-ként a Sampdoriát, valamint a mostani ellenfelét egyaránt 9-9 ponttal megelőzve. Ugyanakkor a Farkasok a fővárosi rivális Laziótól egy ponttal vannak lemaradva.

Serie A, 20. forduló
AS Roma – Atalanta • 1-2 (0-2)
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma. Vezette: Marco Guida
Gólszerzők: Dzeko (56.), ill. Cornelius (14.), de Roon (19.)
Sárga lapok: Fazio (90+3.), ill. de Roon (28., 45.), Caldara (30.)
Kiállítás: – , ill. de Roon (45.)

AS Roma: Alisson – Florenzi (Peres, 81.), Manolas, Fazio, Kolarov – Pellegrini (Schick, 51.), Gonalons, Strootman (Ünder, 76.) – El Shaarawy, Dzeko, Perotti. Vezetőedző: Eusebio Di Fransesco

Atalanta: Berisha – Toloi, Caldara, Palomino – Hateboer, de Roon, Freuler, Spinazzola – Ilicic (Cristante, 46.), Cornelius (Petagna, 61.), Gomez (Masiello, 69.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Nagy Dávid