Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Stoke: kiestek a kupából, kirúgták Hughest! – hivatalos

Mint arról a szombati nap folyamán már beszámoltunk az angol FA-kupában az élvonalbeli Stoke City labdarúgócsapata kínos vereséget szenvedett a negyedosztályú Coventry City ellen, aminek súlyos következményei lettek.

400E821B00000578-0-image-a-2_1494584665333

A Premier League-ben szereplő Stoke labdarúgócsapata menesztette menedzserét, Mark Hughest jelentette be a klub hivatalos közleményében. A fazekasok legutóbbi 15 bajnokijukból 9-et is elvesztettek és csupán három győzelmet arattak Hughes tanítványai. A vezetőségnél a szombati FA-kupa mérkőzés után telt be a pohár, mikor a Stoke idegenben a negyedosztályú Coventry otthonában kínos vereséget szenvedett és már a 3. fordulóban búcsúzott a további küzdelmektől. Korábban a szurkolók transzparensekkel követelték a walesi menedzser távozását, mivel a kalapácsosok rendkívül rossz teljesítményt nyújtottak a pályán. A címvédő Chelsea otthonában például egy ötösbe szaladtak bele.

A bajnokságban a Stoke egészen a kiesőzónába esett vissza a 18. pozícióba. Az 54 éves walesi szakember 2013 májusában vette át a Stoke irányítását, azóta 200 tétmérkőzésen 71 győzelem, 48 döntetlen és 81 vereség volt a mérlege. A Stoke City az új menedzser kilétéről egyenlőre még nem adott tájékoztatást, de az új menedszer számára máris komoly feladattal kellesz megbirkóznia mivel a Stoke legközelebb a Manchester United otthonában lép pályára az Old Traffordon.

Forrás: Stoke hivatalos twitter oldala